Un episcop Anglican, propune dezicerea de apa sfinţită şi de vin în biserici, fiind speriat de gripa porcină
Episcopul anglican Djon Gladwin a propus interzicerea apei sfinţite în bisericile anglicane, pentru a preântâmpina răspândirea gripei porcine. „Apa poate foarte repede deveni izvor de infecţii, provocând astfel răspândirea virusului în masă”, declară episcopul citat de serviciul de presă rus BBC. În directiva sa faţă de cler, episcopul, pe de o parte cheamă „de a nu semăna panica între oameni”, totodată recomandând limitarea vizitelor efectuate de preoţi pe la casele enoriaşilor, iar în caz de necesitate, recomandă ca aceştia să îmbrace mănuşi, costum special şi mască pe faţă. Iar enoriaşilor cu simptome de gripă li se recomandă în genere să rămână acasă.
Mai mult ca atât, acesta este de părerea că în timpul răspândirii gripei, în timpul împărtăşirii ar fi bine şi chiar recomandă de a nu folosi vin.
Numărul persoanelor moarte de gripa porcină în Marea Britanie ajunge la 17 persoane.

P.S. Meditând asupra celor relatate stai şi te gândeşti, în ce cred creştinii apuseni? Oare mai cred aceştia în Hristos şi în mântuire? Oare mai cred aceştia în puterea lui Dumnezeu, care ne curăţă şi ne sfinţeşte? Oare nu-l numim noi pe Hristos „Doctorul sufletelor şi a trupurilor noastre”? Atunci cum să interzicem creştinilor să meargă la Biserică, sau invers, preoţilor să-i viziteze, atunci când aceştia au cea mai mare nevoie de ajutorul lor? Dacă ar fi aşa, precum afirmă aceştia, atunci, cred că toţi preoţii ar fi morţi, sau ar trebui să moară, doar preotul este cel ce consumă toate Sfintele Daruri care rămân… Vai şi amar de capul lor… Viziunea ortodoxă asupra problemei, expusă în limba rusă se poate de văzut aici.