Armata americană susţine că este tolerantă când este vorba de probleme religioase
Armata americană a declarat astăzi, vineri 6 noiembrie 2009, că este tolerantă in ce priveste problemele in materie religioasă. Declaraţia a fost făcută în urma unui masacru comis într-una dintre bazele sale din Texas (sud), de către un musulman care s-a justificat prin faptul că familia sa se plângea de hărţuire religioasă.
„Suntem mereu preocupaţi să vedem lumea tratată cu demnitate si respect”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, generalul Kevin Bergner, la o conferinţă de presă ţinută la Washington.
„Ne-am petrecut mult timp examinând acest subiect, indiferent dacă vorbim de o apartenenţă etnică, religioasă sau rasială”. „Există chiar un angajament profund in randul soldaţilor noştri, al civililor şi familiilor noastre. „
Cu toate acestea, Bergner nu a fost în măsură să spună cum încearcă armata să promoveze toleranţa şi să prevină apariţia unor tensiuni care ar putea să se nască din faptul că un ins înarmat care a ucis 13 oameni şi a rănit aproape 30, joi 5 noiembrie 2009, la baza Fort Hood, este musulman.
Comandantul bazei, generalul Robert Cone, a declarat că martorii au auzit împuşcături, Nidal Hasan Malik, strigând „Allah Akbar” (Dumnezeu este Mare, în arabă) şi deschizând focul.
Joi, Nader Hasan, un văr al acestuia, a afirmat că Hasan „a fost stresat de idea trimiterii în străinătate şi s-a plâns de hărţuirea soldaţilor, din cauza apartenenţei sale la credinţa musulmană”.
www.lacasuriortodoxe.ro