Papa Benedict al XVI-lea va întâlni cel puţin 10 şefi de state sau de guverne, în luna noiembrie
Papa Benedict al XVI-lea a deschis seria sa de audienţe destinate personalităţilor, în luna noiembrie, ieri vineri 6 noiembrie 2009, cu preşedintele cazac Nursultan Nazarbaiev, iar agenda sa prevede pentru luna în curs cel puţin zece întâlniri cu şefi de state sau de guvern, a declarat Vaticanul.
Din cauza Sinodului pe tema Africii, care a avut loc în perioada 4-25 octombrie, Papa Benedict al XVI-lea a încetinit ritmul audierilor sale în luna octombrie.
Săptămâna viitoare, acesta intenţionează să îi primească succesiv pe Preşedintele croat Stipe Mesic pe data de 12, pe primul ministru ungar Gordon Bajnai pe 13, pe Preşedintele sârb Boris Tadic şi pe primul-ministru ceh, Ian Fischer pe 14 – a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt, Rev. Federico Lombardi.
Pe data de 18 noiembrie 2009, Papa Benedict al XVI-lea îl va primi pe primul-ministru al Bangladesh-ului, Sheikhul Hasina şi, două zile mai târziu, va veni rândul preşedintelui Surinamului, Ronald Venetiaan Johannes.
După emirul Kuweitului, Sheikhul Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, pe 27 noiembrie, sfârşitul lunii va fi dedicat Americii Latine, adică preşedintelui chilian Michelle Bachelet şi Cristinei Kirchner din Argentina, în 28 noiembrie, marcând a 25-a aniversare de la semnarea acordurilor încheiate în disputa dintre cele două ţări, pe seama Canalului Beagle, când medierea Papei a fost dominantă, urmând Preşedintele Peru, Alan Garcia pe data de 30.
Mai mult, Papa Benedict al XVI-lea va participa la deschiderea Summit-ului Mondial privind siguranţa alimentară, organizat de FAO, între 16 – 18 noiembrie la Roma, unde se va întâlni cu şefii de stat şi de guverne şi cu această ocazie, dar întâlnirile nu sunt încă stabilite, a mai declarat părintele Lombardi.
www.lacasuriortodoxe.ro