Conferinţa „Valorile creştin-ortodoxe şi contemporanietatea”
Astăzi, în incinta Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova a avut loc conferinţa cu genericul „Valorile creştin-ortodoxe şi contemporanietatea”. La conferinţă au participat reprezentanţi ai Academiei De Teologie Ortodoxă din Moldova, ai Institutului Militar al Forţelor Armate „ALEXANDRU CEL BUN”, ai Institutului de Relaţii Internaţionale din Moldova, şi ai Facultăţii de Istorie a Universităţii de Stat din Republica Moldova.
Înaintea începerii lucrărilor conferinţei, a fost săvârşit un Te-Deum în Capela studenţească a Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova.
Printre temele abordate de participanţi s-au numărat: „Rolul preotului duhovnic în urcuşul spiritual al tinerilor”( Furculiţă Vasile, Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova); „Misiunea Bisericii în afirmarea valorilor spirituale”; (Cojocaru Serghei, Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova), „Respectarea valorilor creştine – baza cetăţeanului onest”(Olari Fiodor, Institutul de Relaţii Internaţionale din Moldova), Roitman Alexandru „Sărbătorile de Stat din România interbelică şi participarea comunităţilor evreeşti” (Roitman Alexandru, Facultatea de Istorie a Universităţii de Stat din Republica Moldova), „Духовная жизнь бессарабских болгар в первой половине 19 века” (Duminică Ivan, Facultatea de Istorie a Universităţii de Stat din Republica Moldova), etc.
Toţi paritipanţii l-a conferinţă s-au arătat satisfăcuţi de rezultatele acesteia, declarându-se hotărâţi să aplice în practică idei şi propuneri expuse aici pentru ca societatea contemporană să se bucure din plin de valorile creştin-ortodoxe.
www.mitropolia.md