O invitaţie către diavol
Atunci când vreţi să invitaţi o cunoştinţă de-a voastră la o Nuntă, la un Botez sau la altceva, îi trimiteţi o invitaţie. Invitaţia e un mod de a arăta că doriţi ca acea persoană să fie prezentă. Invitaţiile mai sunt trimise şi de diavol.
1. Jocuri, farmece şi bijuterii
„Obiecte fermecate cu noroc”
Există „specialişti” care confecţionează sau fac rost de asemenea obiecte, rostind asupra lor invocaţii către diavol. Oamenii creduli poartă astfel de obiecte şi, ignoranţi cum sunt, îl invită pe diavol în sufletele lor. În aceea categorie de obiecte se înscriu şi oasele de lilieci, potcoavele de cai, pentagrama şi altele.
Jocurile
Avand o experienta bogata in spate, Doreen Irvine, fosta regina a magiei negre, afirma ca exista jocuri, precum cel cu planseta de spiritism, care sunt foarte periculoase pentru copii. Sean Seller, fost satanist, vorbeste si el din experienta zicand ca exista lucruri precum bijuteriile sau jocurile care, din nefericire, sunt adesea considerate inofensive. Aceasta remarca merita luata in seama. Iata doi oameni care initial lucrau pentru Satana si care ne spun din experienta ca nu toate jocurile sunt ceea ce par a fi.
Acum cativa ani, un atenian a vizitat India. La intoarcere, el i-a adus unui prieten, ca suvenir, un joc specific bastinasilor de acolo. Intr-o zi, pe cand acest prieten se uita cu curiozitate la el, acesta a facut un zgomot ciudat si, deodata, Satana insusi i-a aparut inainte!
Bijuteriile
Sean Seller ne spune ca in spatele fiecarui idol cinstit in India se afla cate un diavol ascuns. Ce este crucea? Este ceva neinsufletit (lemn, metal etc.) de o forma anume. Dar aceasta forma este ceea ce-l respinge pe diavol. Tot astfel, si idolul este un obiect neinsufletit de o forma anume. Si la fel cum forma crucii il respinge pe diavol, forma idolului il atrage. In acelasi fel, bijuteriile in forma de idoli il atrag si ele pe diavol.
Exista femei pline de mandrie desarta care, pentru a crea un „efect”, isi decoreaza casele cu tot felul de obiecte de provenienta necunoscuta. Cum pot fi sigure ca prin aceste obiecte banale nu-l invita pe diavol in casele lor?
Sfantul Ioan Gura de Aur este foarte clar in aceasta privinta: „Dar daca-ti vei impodobi casa altfel (intr-un mod necrestin), chemi pe diavol si ceata lui.”
Meditatia
Chiar si meditatia practicata de maestrii guru si adeptii miscarii New Age este o invitatie catre diavol. Prin „rugaciune” si concentrare, ei comunica cu el. De pilda, in toamna lui 1989, o tanara fata mi-a relatat urmatoarele. Ea fusese inselata de un grup de tineri, adepti ai unui maestru guru.
In timp ce stateau cu picioarele incrucisate si cu mainile deschise, in pozitie de meditatie, ea dadea un test. Avea cu ea un Nou Testament si spunea rugaciunea Tatal nostru, in tacere si in duh de pocainta si zdrobire. Urmarea a fost ca nimeni din acel grup n-a mai putut sa se concentreze sau sa mediteze! Liderul grupului a simtit ca ceva nu e in regula, n-a mai putut suporta si a renuntat la ea.
Noul Testament, Cuvantul lui Dumnezeu, alaturi de Rgaciunea Domneasca (Tatal nostru), a rupt invitatia pe care acestia o trimiteau diavolului prin meditatia lor.
Blasfemia
Sfantul Ioan Gura de Aur invata si el ca blasfemia este o alta forma de a-l invita pe diavol: „Limbajul vulgar de asemenea intuneca mintea si-i invita pe demoni.” Cantecele cu versuri dubioase si anumite genuri de muzica sunt si ele invitatii adresate diavolului.
Daca-i spui cuiva sa se duca „raului”, aceasta este o invitatie catre diavol.
Un locuitor al satului Ahaia, Grecia, mi-a relatat urmatoarele. Fiica lui, casatorita, care traia in apropiere de orasul Patras, ti-a pierdut mintile si i-a spus fiului ei sa se duca la dracu. Satan le-a aparut imediat in casa. De la mijloc in jos, el avea trup de om, iar de la mijloc in sus trupul unui tap complet negru, cu coarne! Iar gura ii era deschisa.
Un alt martor ocular mi-a relatat ca, in satul lui, un parinte a devenit foarte nervos si i-a spus copilului sau: „Sa te ia dracul!”. Di, deodata, in fata lor a aparut un diavol. „M-ati chemat si am venit”, i-a el spus tatalui.
2. Curiozitatea
Studierea cartilor magice
In vremea Sfantului Dionisie din Olimp, traia in Verria un crestin foarte invatat. Intr-o zi i-a cazut in mana o carte despre magie. Din pura curiozitate, a inceput sa citeasca invocatii catre diavol. Urmarea a fost ca, in acea noapte, a vazut in vis un demon urias.
– „Am venit pentru ca m-ai chemat – zise demonul. Haide acum. Inchina-te in fata mea, daca vrei sa-ti slujesc.”
– „Ma inchin numai Domnului meu si numai pe El Il slavesc”, a raspuns infricosat crestinul.
– „Daca nu vrei sa mi te inchini, de ce m-ai chemat?”, a intrebat cu furie demonul, care incepuse sa-si bata fara mila victima.
Crestinul s-a sculat cu o transpiratie rece. A simtit pe fata o durere de nesuportat. A inceput sa strige si sa urle de durere. Starea lui se inrautatise. Fata lui se umflase si se schimonosise, incat ochii de abia se mai vedeau. In final, a fost vindecat cu rugaciunile Sfantului Dionisie din Olimp.
Experiment
In luna august a anului 1988, intr-o suburbie a orasului Patras din Grecia, s-au intamplat urmatoarele. O eleva de liceu a auzit ca este posibil sa-l aduca pe diavol in casa ei prin simpla aprindere a unei lumanari, prin legarea Sfintei Scripturi cu o franghie si prin tinerea lor cu susul in jos, rostind apoi niste „rugaciuni”.
Daca Scriptura incepea sa se legene inainte si inapoi, acela ar fi fost un semn ca Satana era pe cale. Tanara de 16 ani a urmat intocmai „ritualul” prescris. Intr-adevar, Scriptura ce statea atarnata a inceput sa se legene, din masa a inceput sa curga sange si, deodata, diavolul si-a facut aparitia.
Magia
Orice fel de magie, oricat de „nevinovata” si nevatamatoare” ar parea (vrajile etc.), aceasta nu este altceva decat o chemare a Satanei. Din cartea Minunile Doamnei noastre Eikosifinissa am aflat ca o femeie din Atena, o oarecare doamna Xanthaki, avea probleme cu sotul ei. Acesta o insela.
Pentru a da o solutie problemei, ea a facut o vizita unei „femei cumsecade” care era medium. Aceasta din urma i-a citit formule magice si i-a dat noua boabe de naut ca sa-si puna in casa, astfel incat sotul ei sa-si vina in fire. (Cat infantilism!) Femeia a facut cum i s-a spus. Dar de atunci incolo, in fiecare seara, ea avea cosmaruri. Visa pe un salbatic cu trasaturi hidoase (diavolul), care-i tot spunea: „O sa te ucid.” In cele din urma s-a vindecat prin mijlocirea Maicii Domnului.