Expozitie UNESCO: „Biblia, patrimoniul omenirii”
Alianţa Biblică Franceză va prezenta la UNESCO, în perioada 8-12 februarie, o expoziţie numită „Biblia, patrimoniu al omenirii”, care se vrea non-religioasă şi, mai degrabă, culturală, istorică şi pedagogică, explică organizatorii.
Expoziţia propune o viziune istorică asupra „genezei Bibliei” – cum a fost făcută, care sunt diferenţele dintre Bibliile catolice, ortodoxe, protestante şi evreieşti – un atlas al lumii Bibliei – ce s-a întâmplat, unde şi când – şi o galerie de portrete ale unor personaje.
Numeroase manuscrise şi fragmente sunt prezentate în secţiunea destinată transmiterii, de la scrierea manuală la cea digitală, trecând printre cărturari şi copişti călugări. În cele din urmă, expoziţia va arăta în ce măsură Biblia a influenţează arta, cultura, expresii din limbajul curent.
Va fi organizat de asemenea şi un spaţiu interactiv pe care se vor găsi repere Biblice.
Aceasta expoziţie, cu mari calităţi pedagogice, se va deplasa mai mulţi ani. Ea va fi prezentată în perioada 25 martie – 11 aprilie la Saint-Germain în Laye, în perioada 1 – 16 iulie în Croisic, în septembrie în Guyana etc.
A fost nevoie de trei ani pentru dezvoltarea ei, şi a costat 400.000 de euro, proveniţi din donaţii şi sponsorizări, au spus organizatorii.
Alianţa Biblică Franceză este o asociaţie cu caracter educativ, a cărei misiune este „promovarea lecturii Bibliei în rândul întregului public”.
www.lacasuriortodoxe.ro