Din păcate, aproape jumătate dintre britanici nu leagă sărbătoarea Nașterii Domnului de evenimentul propriu zis

Astfel, pentru 46% dintre britanici, Nașterea Domnului nu este identificată drept o sărbătoare religioasă. Cu toate acestea, 51% dintre intervievați, au sentimente contrarii și își aduc aminte în această zi de Nașterea Mântuitorului, afirmă sondajul efectuat la comanda Centrului Teologic ”Teos”, asupra câtorva mii de britanici. Cu ultimii sunt solidari 65% dintre scoțieni, 56% dintre femei cât și în mare măsură tinerii, cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 ani (55%).

După efectuarea sondajului, s-a mai constatat că numărul celor care doresc să participe la Serviciul Divin din ziua Nașterii Domnului a scăzut la 36%, comparativ cu anul 2008 – 44%, informează pagina web ”Christian Post”.

66% dintre respondenți, vor sărbători Nașterea Domnului în mijlocul familiei, iar 6% în singurătate. După cum a remarcat directorul Centrului ”Teos”, Paul Vully, neașteptat a fost faptul că tinerii au tendințe frumoase de a sărbători acest eveniment anume din punct de vedere religios, dar nu a putut să spună de ce este în scădere numărul maturilor care vor participa la Serviciul Divin.

www.interfax-religion.ru