Direcţia unei şcoli americane a pedepsit un elev pentru că acesta a vorbit despre creştinism la pauza dintre lecții

Un elev de 16 de ani, Kenneth Dominguez din California, a fost supus unor măsuri disciplinare pentru că și-a împărtăşit convingerile sale creştine cu alţi elevi din școală. Kenneth a început a crede în Hristos aproximativ de un an în urmă. Dupa întoarcerea din vacanța prilejuită de Nașterea Domnului, el a început să povestească prietenilor săi modul în care religia ia schimbat viaţa lui. În același timp, administratorii şcolii l-au avertizat că nu ar trebui să facă acest lucru, deoarece „Biserica este separată de stat”.
Cu toate acestea, chiar și după avertisment, Kenneth a continuat să vorbească cu prietenii la şcoală despre credinţă şi să aducă o Biblie, pe care administraţia curând ia interzis să o mai aducă la școală și chiar la exclus de la şcoală timp de două zile, informează pagina „Christian Post”. Între timp, avocaţii „Pacific Justice Institute” s-au ridicat în apărarea băiatului! Aceștia cred că Kenneth nu provocă rău nimănui cu istoriile sale despre credinţa creştină, mai ales că acesta totdeauna vorbește încet, și numai în hol în timpul pauzelor, şi nu în sala de clasă. În plus, niciunul dintre elevi nu s-au plâns de istoriile despre creştinism ale lui Kenneth.
Potrivit publicaţiei, în luna martie a acestui an familia Dominguez a intentat un proces împotriva direcției şcolare după ce oficialii școlii au refuzat să recunoască incorecte acţiunile lor față de tânărul elev.
„Nici un elev nu ar trebui să-și lepede credinţa sa şi Biblia la porţile şcolii. Aşteptăm cu nerăbdare să profităm de această oportunitate pentru a apăra familia Dominguez şi toţi elevii din California” – afirmă avocatul familiei!

www.interfax-religion.ru
www.ortodoxia.md