În statul California a fost interzis spotul publicitar cu privire la Învierea Domnului, pentru că în el se pomenește numele lui Iisus

În Statul american California a fost interzis un spot publicitar cu privire la Sărbătoarea Paștelui, deoarece în el se conține numele „Iisus”. Adunarea religioasă locală din Aliso Viejo (California), a filmat un spot de 30 de secunde, destinat celor 45 de cinematografe din regiune. Reclama invita vizitatorii cinematografelor să participe la slujba de Paşti în Aliso Viejo! De asemeni, le propunea să mediteze asupra întrebării: „Ce sa întâmplat acum 2000 de ani cu Iisus Hristos?” și „De ce credem în învierea morţilor”.
Se presupunea ca spotul să apară în cinematografe din 1 aprilie şi să ruleze timp de trei săptămâni, dar în ultima clipă filmulețul a fost interzis, deoarece conţine un „material controversat” şi în el, în special, se menţionează numele „Iisus”.
Iar agenţia teatrală a declarat că conţinutul acestui spot publicitar „controversat”, ar putea să ofenseze pe unii vizitatori.
„Ei ne-au spus că spotul e tare, dar trebuie să ștergem numele lui Iisus” – a spus pastorul bisericii din Aliso Viejo, Mike Farabez, adăugând că aceasta este politica cinematografelor și că ei nu vor pune în materiale publicitare informații în care se menţionează de creştinism sau de Hristos.
„Însă pentru noi Sfintele Paști – nu sunt doar o distracţie de primăvară. Aceasta este cea mai importantă zi din istoria omenirii, şi nu putem dezice de ea. Ne pare rău pentru faptul că fundamentul pe care ţara noastră a fost fondată, devine „prea controversat”, – a spus pastorul.

www.pravoslavie.ru
trad. www.ortodoxia.md