În Georgia, cu ocazia Paștelui, au fost eliberați 100 de deținuți

În Georgia, cu ocazia Paștelui, au fost eliberați 100 de deținuți, informează CNL cu trimitere la Agenția de Presă „Trend”. Conform informațiilor, Comisia pentru grațieri a Georgiei a examinat cazurile a peste 330 de candidați, aprobînd cca o treime dintre ele. Altor cîțiva deținuți li se va înjumătăți termenul de detenție. Conform canalului TV „Rustavi 2”, majoritatea celor eliberați au fost condamnați la detenție pentru infracțiuni legate de droguri. Printre fericiții, deja foști deținuți, care vor sărbători acasă Învierea Domnului, se numără și 14 femei și un minor. În total, în închisorile din Georgia se află în prezent aproape 24 de mii de persoane.
Și Patriarhia Georgiei a înaintat un demers către președintele Saakașvili, în care cere eliberarea a încă 1000 de deținuți, printre care se numără 45 de femei și 33 de minori. În total, în cancelaria patriarhiei georgiene s-au acumulat cca 2000 de cereri de mijlocire de către Biserică a astfel de cazuri, informează portalul de știri http://www.apsny.ge (Грузия online).
Amintim că sărbătorile religioase sunt foarte îndrăgite de către georgieni, care se străduie în aceste zile să contribuie și la soarta celor aflați în impasuri, în spiritul imperativelor creștine de bază. Dintre celelalte țări ortodoxe, Georgia are cele mai multe zile oficiale libere în calendar ce sunt legate de sărbători bisericești.