Biserica Scoţiei ia atitudine contra violenţei domestice

Violenţa domestică este o „violare a planului lui Dumnezeu pentru umanitate” şi afectează nu doar familiile, ci şi comunităţile şi societatea umană per ansamblu, atrage atenţia Biserica Scoţiei. „Abuzul este în contradicţie cu sfinţenia căsătoriei, iar cel care comite abuzul trădează demnitatea legămintelor căsătoriei”, se arată într-un document publicat de Biserica Scoţiei, notează ekklesia.co.uk.
Problema violenţei domestice a fost discutată cu ocazia Adunării Generale a Bisericii Scoţiei. Participanţii au fost de acord că sunt necesare eforturi serioase pentru educarea tinerilor astfel încât aceştia să înţeleagă importanţa respectului de sine şi a respectului faţă de alte persoane.
Biserica Scoţiei are un grup special care lucrează pentru a pregăti o serie de resurse cu privire la violenţa domestică, resurse care vor fi oferite bisericilor locale pentru a fi folosite cu ocazia celor „16 zile de activism contra violenţei împotriva femeilor”, eveniment care se va desfăşura în Scoţia între zilele de 16 noiembrie şi 1 decembrie.
Bisericile locale vor fi încurajate să organizeze evenimente sau să promoveze iniţiative prin care să atragă atenţia asupra acestei probleme.

www.semneletimpului.ro