Diagnosticul preimplantator in fertilizarea in vitro: dezbateri in Elvetia

În data de 29 iunie 2011, Consiliul Federal al Elveţiei a mai făcut un pas înainte spre aprobarea „diagnosticului preimplantator”. Conform acestuia, cuplurile care riscă să transmită boli grave copilului lor ar trebui să poată folosi această tehnică – ea analizând un embrion conceput in vitro, înainte de implantarea în uter, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews. Până la opt embrioni ar putea fi dezvoltaţi pentru fiecare ciclu de tratament, în cazurile de procreere asistată medical cu diagnosticare preimplantatorie.

Astăzi, normele prevăd dezvoltarea a maxim trei embrioni, în fertilizarea in vitro. Cu toate acestea, guvernul s-a opus folosirii diagnosticului preimplantator, pentru selectarea „copiilor-medicament”, sau pentru evitarea anomaliilor genetice, care pot interveni spontan.

În plus, guvernul mai vrea să ridice si interdicţia privind conservarea embrionilor.

În viitor, femeile care vor recurge la fertilizarea in vitro vor putea congela embrionii care nu sunt implantaţi, pentru noi încercări de sarcină. Pentru moment, embrionii aşa-numiti „excedentari” sunt distruşi, putând fi utilizaţi pentru cercetare.

Având în vedere amendamentul constituţional, proiectul de lege este din nou în consultare până la sfârşitul lunii septembrie. Dar, oamenii sunt cei care vor decide în cele din urmă, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

www.stiri.lacasuriortodoxe.ro