Francezii se văd vulnerabili în fața „apocalipsei”
 
Un raport guvernamental francez indică o creștere a riscului de deviere sectară și chiar de sinucideri colective, ca urmare a popularizării discursului apocaliptic al mișcării New Age, care anunță sfârșitul lumii pe 21 decembrie 2012. Data a fost propusă în urma unor interpretări de texte istorice, în special cele ale calendarului Hotzkin, aparținând civilizației precolumbiene Maya, a explicat pentru AFP Geroges Fenech, președintele Misiunii interministeriale de supraveghere și luptă împotriva derivelor sectare (Miviludes) din Franța.
„Debusolat de prăbușirea ideologiilor sau de criza economică, individul, în căutare de spiritual, devine receptiv la discursurile unor ‘guru’ care vând la prețuri de aur remedii pentru angoasele existențiale,” spune Georges Fenech.

Notând că grupările apocaliptice „înregistrează o recrudescență a activităților fără precedent în numeroase țări,” Miviludes propune puterii adoptarea unui „protocol de vigilență” pentru a repera riscurile, inclusiv cele alimentate de Internet.

www.semneletimpului.ro