Biserica rusă propune ca banii cu care sunt achitate avorturie, să fie plătite celor ce doresc să dea naştere copiilor

Expertul Departamentului Sinodal pentru probleme de tineret, lectorul superior al catedrei de bioetică a universităţii de medicină ruse, Părintele Dimitri (Perşin), a îndemnat ca cotizaţiile pentru avort să fie folosite pentru creşterea natalităţii.

„Din a treia săptămână a sarcinii femeile trebuie să primească nu mai puţin de 2 mii de ruble lunar. Bani pentru aceasta se vor găsi dacă se va anula cotizaţia pentru avort. Astăzi noi achităm avorturile gratuite din buzunarul nostru, şi pentru ele sunt folosite câteva miliarde de ruble” – a spus preotul Dimitrie în interviul, publicat în numărul curent al ziarului ortodox  „Крестовский мост”.

După părerea sa, întreruperea sarcinii trebuie să aibă loc doar contra paltă (cu excepţia unor cazuri speciale), „iar miliardele să fie plătite celor care vor să nască”. Preotul a mai propus ca practica avorturilor să aibă loc doar în centre specializate, care vor fi licenţiate în acest drept şi vor activa sub un control strict.

În afara de aceasta fiecare femeie care se va adresa pentru această intervenţie, să aibă minimum două zile pentru luarea acestei decizii, indicând că spre exemplu în Estonia această practică a redus numărul avorturilor aproape cu o treime.

Dacă viitoarea mamă totuşi nu are nici mijloace, nici condiţii pentru a creşte copilul, trebuie să fie create centre speciale, unde copilul născut va putea fi plasat anonim.

„Asemenea centre sunt pe larg răspândite în Occident, şi ele trebuie să apară şi în Rusia, pe lângă centre medicale, orfelinate, mănăstiri”, – este convins părintele Dimitrie.

www.interfax-religion.ru

traducere www.ortodoxia.md