Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei este îngrijorat de situaţia economică a ţării

Lupta cu sărăcia este principala temă a preocupărilor Bisericii ortodoxe greceşti. În ziua de 10 ianuarie 2012, a avut loc prima sesiune de lucru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei. La întâlnire s-au discutat măsurile guvernamentale recente din decembrie 2012.

Acestea înseamnă tăieri de salarii, austeritate şi disponibilizări masive în sectorul bugetar. Biserica este preocupată mai ales de asistenţa socială a oamenilor sărmani, rămaşi fără loc de muncă sau chiar fără casă, după criza economică profundă a ţării.

Lupta cu sărăcia este principala temă a preocupărilor Bisericii ortodoxe greceşti. Activităţile caritabile ale Bisericii Greciei înseamnă ajutor alimentar zilnic pentru 250 000 de oameni săraci, constând într-o masă caldă sau pachet cu mâncare.

Colaborarea Bisericii cu diferite asociaţii caritabile este necesară în situaţia actuală a Greciei, în care sunt loviţi cei mai vulnerabili membri ai comunităţii: bătrânii, şomerii, săracii, familiile cu mulţi copii. Salariile care scad sistematic şi creşterea taxelor înrăutăţesc situaţia socială a grecilor.

www.doxologia.ro