Grecia: Biserica Ortodoxă în faţa crizei
 În aceste vremuri de austeritate, toţi grecii sunt chemaţi să strângă cureaua. Preoţii nu pot face excepţie de la această regulă. Statul, care de mulţi ani, plăteşte salariile clerului, a decis să aplice tuturor bugetarilor o tăiere de salarii de 10%. Lucrarea filantropică a Bisericii Ortodoxe a Greciei este impresionantă. Totuşi mai rămân multe sute de mii de oameni neajutoraţi, care au nevoie de sprijin material şi mai ales spiritual.

„Statul nu mai are mijloacele de a ne ajuta” se plânge Părintele Ignatie de la Biserica Sfântul Gheorghe din Atena. „Înainte, statul ne dădea foarte puţin, minimum pentru a trăi. Acum însă, fiecare se descurcă cum poate: facem apel la parohieni, la voluntari, pentru a ne continua lucrarea”.

Ceea ce este bine este faptul că mulţi greci şi-au adus aminte de Dumnezeu, în aceste vremuri de criză şi de nelinişte socială profundă. Săraci, cu salariile tăiate, şomeri, grecii, învăţaţi cu ajutoare generoase de la stat, se adună în Biserici pentru rugăciune, pentru că au realizat că singura scăpare vine acum de la Dumnezeu.

www.doxologia.ro