Patriarhul Kiril vorbeşte despre vidul spiritual din lume
Patriarhul Kirill al Moscovei şi a toată Rusia a felicitat clericii şi parohiile pentru sărbătoarea Paştilor şi a vorbit despre preceptele creştine în lumea de azi. Ierarhul rus a atenţionat pe creştinii ortodocşi ruşi despre pericolele lumii actuale: „Fie ca spiritul nostru, în contradicţie cu spiritul rău al acestui veac, să devină o afirmaţie vizibilă a Adevărului Etern.

Pentru că, deşi trăim astăzi în condiţii de libertate socială şi religioasă, lupta noastră de a trăi în conformitate cu normele morale semnifică, o mişcare împotriva curentului”.

 

Mesajul patriarhului rus a fost citit în toate bisericile Bisericii Ortodoxe Ruse, adică în peste 30 000 de biserici în toată lumea.
Totuşi în ciuda acestor contradicţii, umanitatea încă mai are o scăpare, crede primatul ortodox rus.  
„Când ne întoarcem la Dumnezeu, noi putem lăsa în spatele nostru vidul spiritual şi egoismul care domnesc în lume, putem vedea lumina Învierii şi să percepem semnul indicator către Cetatea Cerească”.
Patriarhul a afirmat faptul că numai transformarea morală şi spiritual poate fi piatra de fundaţie a transfigurării din viaţa societăţii, naţiunii şi lumii întregi.
www.doxologia.ro