Egiptenii copți aleg un succesor pentru Papa Shenouda III

Un consiliu al creștinilor copți din Egipt a nominalizat trei posibili succesori ai Papei Shenouda al III-lea, care a murit în luna martie, informează BBC. Consiliul a desemnat doi episcopi și un călugăr, selectați dintr-o listă de cinci persoane cu potențialul de a deveni cel de-al 118-lea lider al celei mai mari minorități creștine din regiune.
Cele trei nume vor fi scrise pe bucăți de hârtie, puse într-o cutie în fața altarului Catedralei Sf. Marcu din Cairo. Un copil legat la ochi va fi rugat să extragă una dintre hârtii, pe 4 noiembrie, alegându-l astfel pe noul Papă. Persoana aleasă va fi întronizată în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 18 noiembrie.
Ceremonia de alegere a succesorului papei în Biserica Coptă cunoaște diferențe majore față de alegerea unui papă în Biserica Catolică. Cea mai semnificativă dintre acestea este faptul că Papa se alege, la final, prin tragere la sorți în timp ce, în Biserica Catolică, alegerea este rezultatul votului ultrasecret al conclavului cardinalilor electori.

www.semneletimpului.ro