ÎPS Mitropolit Vladimir participă la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

În aceste zile, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir participă la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, prezidat de către Preafericirea Sa Patriarhul Kiril, care se desfășoară la Reședința Patriarhală de pe lângă mănăstirea „Sf. Daniil” Din Moscova.
În prima zi a ședințelor,a fost făcută o retrospectivă pentru anul 2012 a activității Adunării Intersobornicești și a Consiliului Bisericesc Suprem. Totodată, Sinodul a hotărât transmiterea unui set de documente spre analizarea Soborului Arhieresc, care va avea loc între 2 și 5 februarie 2013. Printre acestea se numără: „Procedura alegerii Patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse” (în patru variante), „Despre poziția Bisericii cu privire la dezvoltarea tehnologiilor de stocare și prelucrare a datelor personale”, „Despre poziția Bisericii Ortodoxe Ruse cu privire la problemele ecologice actuale”, etc.
În continuare a fost făcută o trecere în revistă a celebrării datelor memorabile din anul 2012. Rezultatele pozitive în acest sens au determinat membrii Sfântului Sinod să inițieze discuții spre trasarea obiectivelor cu caracter cultural-duhovnicesc pentru anul viitor.
Totodată Patriarhul a adus la cunoștința participanților la adunare rezultatele vizitelor recente întreprinse în străinătate și diverse Eparhii ale BORu.
Menționăm că lucrările Sfântului Sinod, demarate ieri, 25 decembrie, vor continua și astăzi, după care vor fi făcute publice toate deciziile întrunirii.

www.mitropolia.md