Record de avorturi: unul la fiecare 94 de secunde

Cel mai recent raport anual al organizaţiei Planned Parenthood din Statele Unite ale Americii a şocat prin numărul foarte mare de avorturi înregistrate în perioada 2011-2012, şi anume 333.964, adică un avort la fiecare 94 de secunde.
Numărul de avorturi este cu peste 4.500 de cazuri mai mare decât raportul anterior. De asemenea, organizaţia a primit din partea guvernului suma de 542 de milioane de dolari în subvenţii şi rambursări, relatează CNS News. Aceasta înseamnă că guvernul american a contribuit cu suma de 1.622 de dolari la fiecare avort efectuat prin Planned Parenthood.
Entuziasmul cu care reprezentanţii organizaţiei au prezentat raportul nu a fost îmbrăţişat de toată lumea. Câteva organizaţii pro-viaţă s-au folosit de ocazie pentru a sublinia că avortul nu este o formă viabilă de asistenţă medicală pentru femei.
În plus, politicianul republican Diane Black din Congresul american a afirmat că raportul nu face decât să sublinieze că organizaţia nu mai are nevoie de sprijinul financiar al guvernului. „Acum, când fondurile federale au atins maximul istoric, s-a atins şi maximul numărului de avorturi pe care această organizaţie le facilitează. Din păcate, serviciile medicale pentru femei sunt tot mai puţine, iar avortul nu este o formă viabilă de asistenţă medicală”, a afirmat Black într-un comunicat de presă.

www.semneletimpului.ro