Patriarhul Ilie al Georgiei ia copiii nedoriţi în grija Bisericii
Preafericitul Ilie al II-lea, Patriarhul ortodox al Georgiei, în mesajul său pascal, a cerut guvernului georgian să adopte fără întârziere o lege împotriva avortului.  El a adăugat că o asemenea lege anti-avort ar rezolva grava criză demografică a ţării şi o mulţime de probleme sociale şi spirituale.

Ierarhul primat al georgiei a spus: „Avortul este un asasinat odios a unei creaturi nevinovate comis intenţional prin decizia părinţilor. Doctorul este direct complice al acestei crime. Acest asasinat fără milă a copiilor se desfăşoară fără obstacole şi nu există nimeni care să protejeze copiii, nici statul nici societatea”.

El a propus ca: „Cei care nu doresc să dea naştere copiilor din raţiuni economice, vă rog să nu comiteţi acest păcat îngrozitor. Dacă nu aveţi mijloacele să creşteţi copiii, Biserica va avea grijă de ei”.

Premierul Georgiei a admis că există o criză demografică şi a spus că o cauză a acesteia este economică.

Patriarhul Ilie a botezat el însuşi mii de copii şi a redus considerabil rata avorturilor în ţară când a promis ajutor de la Biserică familiilor sărace şi a promis că botează fiecare copil nedorit din ţară.

site sursa www.doxologia.ro

Recomandări

Inițiativă a patriarhului ortodox crește natalitatea în Georgia

DESPRE AVORT ŞI VIAŢĂ

„Avortul răneşte, Hristos vindecă”