Lupta dintre adversarii și susținătorii construcției  moscheii a durat 16 ani.

Guvernul britanic a blocat construcția „megamoscheii” în partea de est a Londrei, eveniment, care încheie confruntarea de 16 ani, între adversarii și susținătorii acestui proiect, informează pagina Cristiantoday.

Moscheea trebuia să ocupe o zonă de 27 de mii de metri pătrați – de trei ori mai mult decât Catedrala Sf.  Pavel – în apropiere de Parcul Olimpic din estul Londrei, proiectat pentru 9300 musulmani.

Proiectul, susținut de mișcarea „Tablighi Jamaat” a fost respins de consiliul local Newham în decembrie 2012, dar organizația a contestat decizia.

Planul de a construi moscheea a stârnit nemulțumiri în rândul locuitorilor raionului Newham, – a declarat unul dintre membrii guvernului. – Și certurile ar fi fost într-o creștere permanentă dacă moscheea ar fi fost construită„.

În timpul trecerii proiectului prin intermediul autorităților locale, susținătorii construcției moscheii au creat „Uniunea rezidenților Newham” și au pichetat clădirea guvernului, unde s-au luat deciziile.

Concomitent, au avut loc proteste din partea organizațiilor anti-islamice, cum ar fi Partidul Național Britanic (BNP) și Liga Apărării (EDL), care se opun construirii moscheii.

Grupul radical islamist „Tablighi Jamaat” a construit deja o moschee temporară pentru un număr de 2500 oameni. Totodată, aceasta nu recunoaște nici o formă a statului, este angajată în difuzarea ideilor de jihadism, îndeamnă musulmanii să nu să se integreze în societatea europeană.

Mulți teroriști au avut, de asemenea, legături cu „Tablighi Jamaat” – în special, aceste legături au fost dovedite în cadrul procedurilor penale a două cazuri de explozii din Londra.

www.sedmitza.ru

Comentariile sunt închise.