Vineri, 27 noiembrie, în cadrul unei întrevederi oficiale, a fost semnat Acordul de colaborare între Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove şi Agenția Turismului a Republicii Moldova. Documentul a fost semnat de către ÎPS Mitropolit Vladimir și dl Iurie Carp, directorul general al Agenției Turismului.

     Semnarea Acordului de colaborare face parte din planul de acțiuni privind implementarea strategiei de dezvoltare a turismului în Republica Moldova. Documentul prevede dezvoltarea turismului religios, astfel încât să fie implicați cât mai mulți turiști în vizitarea obiectivelor religioase. Acest eveniment vine ca o continuitate logică a unui șir de proiecte desfășurate în comun de cele două instituții, fiind totodată și un garant al colaborării prodigioase ulterioare. ÎPS Mitropolit Vladimir a dat o apreciere deosebită acestui eveniment, mulțumindu-i domnului Carp, pentru implicarea activă în procesul de promovare a valorilor moral-spirituale, precum și a susținerii permanente a inițiativelor venite din partea slujitorilor Mitropoliei Moldovei.

          La rândul său, directorul general al Agenției Turismului a mulțumit Întâistătătorului și clericilor pentru disponibilitatea, entuziasmul și dăruirea lor, arătându-se optimist în ceea ce privește rezultatele colaborării stabilite. După semnarea acordului au avut loc discuții referitoare la activitățile ce urmează a fi desfășurate în viitorul apropiat. Serviciul de presă al Mitropoliei

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove