Ioan, Mitropolitul Banatului a anunţat, astăzi, la sfârşitul Slujbei de Crăciun pe care a oficiat-o în Catedrala Mitropolitană din Timişoara, lansarea unei iniţiative civice fără precedent. Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române la Timișoara cere modificarea Constituţiei.

ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului a făcut un apel vineri, în timpul Slujbei de Crăciun, pentru strângerea de semnături care să aibă ca efect modificarea Constituției. Mitropolitul vrea ca princpala lege din România să specifice clar că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie, ca reacţie la faptul că, în tot mai multe state europene, au fost recunoscute famiile formate din persoane de acelaşi sex.

 

”Este o iniţiaţivă civică pe care fraţii noştrii care iubesc familia creştină ar dori să le-o prezinte celor care conduc destinele acestui neam şi să scrie acolo în Constituţie că familia creştină are la bază codul familiei din Sfânta Scriptură – familia este tocmită după rânduiala lui Dumnezeu – bărbat şi femeie.

De aceea, dacă veţi găsi tineri studenţi care o să vă roage să semnaţi, vă îndemn cu încredere pentru că, dacă nu mă înşel, nu ştiu dacă nu săptămâna trecută, nu ştiu dacă nu Grecia, a fost îngenunchiată în sensul acesta.image-2010-03-15-7033410-41-ioan-selejan

Suntem un popor cu mulţi mai mulţi credincioşi şi de aceea să-l rugăm pe Dumnezeu să păzească familia binecuvântată în faţa sfântului alter al neamului nostru. Aici aţi venit frăţiile voastre şi părinţii domniilor voastre – bărbat şi femeie”, a spus ÎPS Ioan, credincioşilor.

”Dumnezeu, prin întruparea sa şi prin înviere, ne-a arătat că nu doreşte ca pământul să fie cel mai mare cimitir antropologic din univers. Dumnezeu vrea ca acest pământ atât de minunat să fie locul bucuriei sale”, a mai arătat mitropolitul.
Nota noastra:
Neodihna spiritului #Colectiv s-a manifestat si in timpul Craciunului, prin reactii tipice fata de atitudinea luata de IPS Ioan Selejan – pana acum, altminteri, destul de apreciat la nivel popular in urma activitatii sale din Covasna si Harghita – in sprijinul initiativei Coalitiei pentru Familie de strangere a semnaturilor pentru referendumul de modificare a Constitutiei in sensul consolidarii familiei traditionale/normale. Este vorba despre:

Coalitia pentru Familie a lansat PROIECTUL DE REVIZUIRE A CONSTITUTIEI pentru definirea CASATORIEI drept UNIUNEA DINTRE BARBAT SI FEMEIE. Trebuie stranse 500.000 semnaturi in termen de 6 luni! Care sunt etapele proiectului si in ce stadiu se afla?
Astfel, daca o parte a presei a redat stirea neutru,

Adevarul a dat un titlu mai degraba tendentios, accentuand componenta anti a demersului: Mitropolitul Banatului a anunţat că se strâng semnături pentru modificarea Constituţiei. Se doreşte împiedicarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

Antena3.ro a ridicat potul, titrand, fara jena si fara frica de Dumnezeu, la numai cateva ore dupa ce le murise fulgerator o foarte tanara colega: Propunere halucinantă făcută chiar la slujba de Crăciun. Mitropolitul Banatului cere schimbarea Constituţiei

Romania TV a tinut isonul, folosind acelasi termen: Mesaj halucinant la slujba de Crăciun. Biserica cere SCHIMBAREA Constituţiei

Asadar, e mare soc, e halucinant ca un episcop al Bisericii sustine o initiativa de protejare a familiei, CHIAR de Craciun, daca va puteti inchipui! Este o prima reactie, ceva mai estompata fata de cum ar fi fost in mod obisnuit din cauza perioadei de “liber de Sarbatori”, care preveste genul de baraj si linsaj mediatic la care trebuie sa se astepte cei implicati in campania Coalitiei pentru Familie.

Atitudinea IPS Ioan a intrat, insa, si in gura tinerilor liberi si frumosi de pe Facebook. Pentru ei, mesajul este, nici mai mult, nici mai putin, decat un “scuipat” si ar confirma ca BOR e depasita de timpuri si bazata, auziti, pe “ura” si “dispret”. Pentru a ne fi dat, spre comparatie, exemplul bun al Papei Francisc cu mesajul sau de Craciun.

Sigur, tinerii liberi si frumosi nu au de unde sa stie ca chiar si acest Papa Francisc a indemnat slovenii sa voteze pentru familie in recentul referendum, adica a avut fix aceeasi atitudine pe fix aceeasi problematica si initiativa, acum doar cateva zile.

Sunt realmente …halucinante aceste reactii. Dar, cum spuneam, ele trebuie luate in calcul atat de catre cei care promoveaza campania, cat si de liderii Bisericii.

sursa:http://www.cuvantul-ortodox.ro