Patriarch-Ilia

Zilele trecute, la sărbătoarea Botezul Domnului (C. Iul.), cel de-al 42-lea Botez in masa oficiat pentru copii, a avut loc la Catedrala ortodoxa Sfânta Treime din Tbilisi. Cu aceasta noua ocazie, 659 de copii au devenit noi fini de botez ai Patriarhului Catolicos-Ilia al II-lea al Întregii Georgii (care s-a oferit sa le fie naș).

În 2008, Patriarhul Ilia al II-lea a anunțat că va deveni nașul fiecarui al 3-lea copil sau mai mult al oricarei familii, ai cărui părinți s-au căsătorit în Biserică. Această decizie a venit ca o solutie la criza demografică din Georgia, de la acel moment.

Pe aceasta tema, locuitorii Georgiei inca isi mai amintesc o istorie legata de sfântul zilelor noastre – Sfantul Gabriel:

„Am oficiat o slujba pentru inmultirea poporului georgian. Iar noaptea am avut o viziune: mai mulți bărbați au venit la mine și m-au dus undeva. Am intrat într-o clădire albă. Era extrem de întuneric în cameră, nu puteam distinge nici măcar pereții. Dar, de îndată ce ochii mei s-au obisnuit cu intunericul, am văzut un număr mare de copii insangerati! Ei erau pe podea. M-am ridicat pe vârfuri.

În curând o voce tunătoare s-a auzit, zicând: „Se apropie, se apropie!”, m-am gândit că seful celor care m-au condus în acea cameră se apropia. Ușa s-a deschis și am văzut-o pe Maica Domnului, cu îngerii! Ea a venit la mine și mi-a zis: „Ceri sa sporeasca poporul georgian?”. Apoi, ea a aratat spre podea și a pronunțat cu o voce hotarata: ‘Gavriil! Chiar crezi că națiunea georgiana se poate inmulti in acest fel?’. Și a ieșit”.

Este cunoscut faptul că, în urma viziunii, cuviosul Gavriil mergea de-a lungul străzilor din Tbilisi, predicand: „Nu avorturilor! Nu faceti avorturi!”.

Potrivit Patriarhul Ilia al II-lea, mulți dintre copiii pe care in ultimii ani Patriarhul i-a botezat, sunt copii care ar fi putut fi uciși ca urmare a avorturilor.

Binecuvântarea patriarhală ajuta mulți oameni să se răzgândească in ce priveste avortul. Sa devii legat de Sanctitatea Sa, este o bucurie reală pentru familiile georgiene, și un număr tot mai mare dintre ele preferă să aibă mulți copii.

În prezent, situația demografică din Georgia se îmbunătățește. Mai mult de 27.300 de copii au devenit fini ai Catolicosului-Patriarh Ilia al II-lea, în ultimii ani.

http://lonews.ro