Prananadi1

Serviciul Român de Informaţii (SRI) are în vizor o nouă sectă care a luat amploare în România şi care şi-a găsit adepţi inclusiv în rândul funcţionarilor din instituţii care au ca obiect de activitate siguanţa naţională. Membrii sectei cred că au puteri supranaturale şi se consideră stăpânii adevărului.

Potrivit unor surse care au preferat să-şi păstreze anonimatul, SRI analizează proporţiile pe care le-a luat în România o sectă de origine tibetană care se numeşte Prananadi. Practicanţii Prananandi cred că, în urma rugăciunilor pe care le trimit către Buddha, ajung să cunoscă iluminarea spirituală şi devin capabili să vindece orice boală. Membrii sectei urmează mai multe cursuri şi participă la mai multe şedinţe de rugăciune şi meditaţie. Scopul final al sectanţilor este să primească o diplomă de „maestru vindecător”, pe baza căteia îşi pot deschide un cabinet în Bucureşti, unde să trateze pacienţi. Religia Prananandi nu permite „vindecătorilor” să ceară bani, însă nici nu le interzice să accepte sumele care li se oferă. În acest sens, la nivele naţional există zeci de cabinete deschise de aşa-zişii maeştri vindecători ai sectei. Sursele citate au dezvăluit pentru Spynews că recrutările se fac, de obicei, chiar în aceste cabinete, din rândul pacienţilor.

Viitorii membri sunt ademeniţi, iniţial, cu un curs de iniţiere, iar după ce încep să fie convinşi de faptul că pot deveni superiori în faţa celorlalţi, ajung să cheltuiască sume importante de bani pentru cursuri de specializare, dintre care multe au loc în Ungaria. Pe măsură ce avansează „spiritual”, practicanţii Prananadi devin din ce în ce mai implicaţi şi se detaşează cu totul de familii şi de prieteni. Aceştia încep să se roage zilnic, ore în şir şi ajung să nu le mai pese de aproape nimic, considerându-se fiinţe supranaturale, care pot vindeca orice şi care pot vedea, în fiecare dintre noi, cine am fost într-o viaţă anterioară. Autorităţile au intrat în alertă după ce, în ultima perioadă, secta a luat o amploare deosebită în România şi au fost identificaţi adepţi inclusiv în structurile Poliţiei Române şi ale SRI.

http://spynews.ro

 

1 COMENTARIU

  1. Sincera sa fiu nu am mai auzit de asa numita secta pana acum, dar Romania este plina de moaste la care se inchina oamenii si se roaga, dar nu vreti ca ei sa faca rugaciuni si meditatii catre Buddha, OM VIU, care de fapt si de drept El si cu Mantuitorul, FII DE DUMNEZEU!!! Renuntati sa mai tineti oamenii in prostie si sa-i faceti sa vada doar o parte din adevar. Sunteti respunzatori pentru involutia lor, iar in fata lui Dumnezeu plateste cel din cauza caruia ceilalti nu si-au facut menirea. Religia Ortodoxa Romana este o religie COMUNISTA plina de Taine!!! (precizez ca este asa din cauza celor care sunt la conducere si a UNORA care slujesc in BOR mai mult banii decat ADEVARUL!!!)

Comentariile sunt închise.