Elena G. din Iași, la vîrsta de 21 de ani, a visat într-o noapte pe Sfînta Parascheva în biserică, cu mai multă lume, unde parcă toți așteptau ca sfînta să se scoale și să vorbească cu cineva. Într-adevăr, sfînta s-a ridicat din raclă și i s-a adresat astfel: ”Fetițo, tu ești însărcinată, dar să nu te duci să avortezi, că apoi o să ai mari greutăți în continuare și o să mori. Dacă o să mă asculți, o să naști o fată frumoasă, deșteaptă și milostivă și o să-ți meargă bine în continuare și nu o să ai necazuri prea mari în viață”.

Soțul o îndemna la avort, dar niște rude o sfătuiau să nu  facă aceasta. Acest vis l-a avut în noaptea dinainte de a se duce la doctor. A doua zi a plecat totuși la doctor, dar cu oarecare frică și nehotărîre. Ajungînd la doctor, a luat-o frica pe sală cînd trebuia să intre și s-a întors acasă. Apoi a născut o fetiță de 4,5 kg, foarte frumoasă, care acum are 34 de ani și este foarte inteligentă, deșteaptă și cu adevărat milostivă și credincioasă.

Încă de cînd era mică împărțea tot la săraci, iar acum este doctoriță și orice rugăciune care o face ea la Sfînta Parescheva, în orice necaz ar fi, imediat este ascultată. Așa a scăpat Sfînta Parascheva pe această mamă de la moarte – ea însăși fiind credincioasă de mică copilă și pe această fiica care este de folos celor din jur cu inteliganța sa, cu milă de săraci și cu celelalte fapte bune.

Sursa: revista ”Avortul și Anticoncepționalele”, pag. 26.