Ciorbă italiană co paste făinoase

Ai nevoie de: 5 căni apă, 2 cepe mari, 3 cartofi mari, 1 țelină mijlocie, 3 marcovi, 1 conopidă mică, 1 dovlecel,  1 foaie de dafin, 1 lingură condimente din legume, 3 căței de usturoi, 1 lingură busuioc, 150 g paste făinoase (fără ouă), 1 cană suc de roșii și sare după gust.

Cum procedezi: Fierbi pastele făinoase în apă cu sare, le scurgi în strecătoare și le treci printr-un jet de apă rece.

Curăți legumele (dovlecelul nu) și le speli. Tai ceapa și usturoiul mărunt, cartifii îi tai cuburi, morcovul si divlecelul în rondele suptiri. Dai țelina prin răzătoare mare. Desfaci conopida în bucățele. Înăbuși ceapa în puțină apă, apoi adaugi celelalte legume, condimentele, apă caldă și lași să fiarbă.

Cînd legumele au fiert, pui pastele și sucul de roșii, pui sare după gust și lași să mai fearbă puțin.

Poftă bună și Post ușor!

ortodoxia.md