Strabunicul meu, Gheorghe Marandici, medic, sef al spitalului din Ismail, care apartinea Basarabiei, impreuna cu cei doi copii ai sai, Marandici Alexandru si Marandici Nina, au fost deportati in Siberia.
Asa cum arata Martirologiul de la Odesa, Gheorghe Marandci a fost ucis cu sange rece in Siberia, in regiunea Sverslovsk. Fiul sau, Alexandru Marandici, a reusit sa fuga din Siberia, iar Nina a ratacit … murind prematur din cauza vietii aspre din Siberia. Strabunicul Gheorghe a murit pentru ca nu a vrut sa-si lase credinta! Cine i-a deportat? Cine i-a ucis? Bolsevicii – oameni fara de Dumnezeu care erau demonizati, impreuna cu marii demonizati Stalin si Lenin. Din cauza lipsei de credinta s-a produs o demonizare colectiva, s-a ajuns la crime teribile! Cine i-a ucis? Rusii? Cei care i-au deportat si ucis erau demonizati. Erau atei si ucigasi. Cei deportati nu erau numai basarabeni ci si mii si mii de rusi, de ucraineni, si alte nationalitati. Exista milioane de martiri rusi – preoti, profesori, teologi, medic. A blama poporul rus pentru deportari si crime este ca si cum am blama poporul roman pentru torturile de la temutele inchisori de la Aiud si Pitesti (schimbatoare de constiinte) si de la Canal. Ca au existat romani tortionari, este adevarat; dar nu poti condamna un popor intreg pentru crimele unor demonizati din poporul respectiv. Rusii au umplut cerul de sfinti. Ce nebunie poate fi aceasta de a blama un intreg popor? Ce fel de crestin poti fi?
Balaurul rosu, doritor de sange, nu e stabil pe o zona geografica, el se misca acolo unde poate si isi schimba forma, se adapteaza.
Azi nu mai merge cu forta si crima. Au vazut demonii ca nu au putere sa distruga, ci ca sangele martirilor aduce binecuvantare si sfintenie mai mare. De aceea acum lucreaza altfel, prin materialism.
Moldovenii nostri, tinuti in saracie de un colos fara Dumnezeu- colosul sovietic- doresc sa traiasca decent, sa nu sufere de frig si de foame, sa se bucure de ziua de maine. Insa tocmai aici vine ispita occidentului, care spune: Iti dau bani, dar trebuie sa-mi dai sufletul tau! Trebuie sa accepti sodomia, sa respingi credinta ortodoxa, sa razi de pupatorii de moaste, sa-mi dai mie constiinta ta, sa iti vinzi sufletul! Sa fii ateu, sa fii eretic! Sa imi vinzi mie inocenta ta pe bani- pe un blid de linte! Asa s-a intamplat si cu Romania, romancele au plecat in Italia, spala babe la fund, pentru un ban, dar vai, multe si-au pierdut credinta, au acceptat sa se casatoreasca cu italieni eretici catolici, si-au botezat copiii la eretici, iar copiii lor au uitat limba romana. Apoi au aflat aceste nefericite, ca defapt nu fac parte din familie… ca au ramas tot niste sclave…ca nu sunt vazute si respectate ca oameni… Si iata o sclavie mai rea decat moartea! Oameni care in numele tolerantei si-au vandut sufletul… De unde acest blestem? Necredinta, materialismul, avorturile, pacatele mari, lipsa de Hristos! In multe tari din Nordul Europei copiii apartin statului ateu, parintii nu mai au drepturi asupra lor. Homosexualitatea, aceasta deviatie impotriva firii trebuie sa o accepti… trebuie sa devii ” deschis”, trebuie ” sa tolerezi” si sa ajungi un nefericit pervertit, care nu are altceva de facut decat sa-si astepte moartea nestiuta de nimeni intr-un colt al Europei. Vai, ce tristete! In loc ca omul sa se bucure de Slava pe care a primit-o de a fi Imparat, de a fi liber, de a gandi cu frica de Dumnezeu la mantuirea sufletului, de a fi stapan pe pamant si pe intreaga faptura, peste plante si animale! Hristos Dumnezeu spune: „Sa nu va fie frica de cei care ucid trupul, ci sa va fie frica de cei care si trupul si sufletul pot sa le arunce in gheena”
Acestia sunt cei toleranti, „open minded”, cei care si-au vandut credinta si sufletul pentru un blid de linte, pentru ca sa fie apreciati de varsatorii de sange… Plang pentru tine, neam nefericit, care ai Aurul Credintei Ortodoxe la tine in tinda si nu-l vezi! Plang pentru tine, neam nefericit, care ai curatenia sufletului si vrei sa o vinzi! Plang pentru tine, neam nefericit, ca L-ai uitat pe Dumnezeu si traiesti doar pentru o paine! Ai uitat bucuria de a te trezi dimineata si de a merge la Biserica, de a te cumineca cu Trupul si Sangele lui Hristos, de a zbura dupa aceea ca un inger din Cer, de a fi stapan! Ai uitat bucuria de a merge in bordeiul tau de a-ti vedea copiii la masa cum isi fac rugaciunea, si nevasta care zambeste cu drag. Cum ai lasat pe Dumenzeu, omule nebun, pentru promisiuni desarte? Cum ai ales nimicul in locul Adevarului, pe care Stefan cel Mare, stramosul tau, l-a aparat cu pretul vietii? Cum ai lasat ortodoxia? Pamantul tau, Basarabia, e udat de atata sange de martiri si plin de atatea oase sfinte! Bunicii si strabunciii tai in cimitire sunt sfinte moaste si cimitirul miroase a mir! Cum ai lasat bucuria de a inghenunchea la mormantul bunicilor? Cum te-ai „modernizat” in gandire si ai uitat bucuria? Esti om trist, esti fara Adevar, fara Hristos! Esti singur si te simti singur, desi esti inconjurat de mii de oameni! Pentru ca ai uitat de Comoara ta! Nu uita ca esti urmas al lui Stefan Voievod! Sterge Evanghelia de praful depus pe ea si citeste si crede in Ea, asa cum a crezut Stefan Voievod! Ingenuncheaza in Biserica ta Ortodoxa, asa cum a ingenuncheat Stefan Voievod si cheama pe strabunii tai sfinti martiri in rugaciune, pe cei care au murit in Siberia si pretutindeni pentru Hristos! Nu lasa ca niste naimiti sa-ti perverteasca copiii! Daca pierzi pe Hristos ai pierdut tot!

preot Matei Vulcanescu, Pireu, Grecia