Cautați fericirea în sufletele voastre

Toti umblam dupa fericire. Toti o dorim,  toti o cautam. Intru direct in intimitatea inimilor voastre si va spun: cautati fericirea in sufletele voastre. Nu o cautati in afara voastra. Sa nu asteptati fericirea sa vina din alta parte decit dinlauntrul vostru, din sufletul vostru unde salasluieste Hristos.

Daca veti astepta fericirea din afara voastra,veti trai deceptii peste deceptii si niciodata nu o ve-ti atinge.

Va spun atit: cautati iubirea si traiti-o cu multa smerenie. Cine implineste cuvintul lui Hristos realizeaza maximum, totul.

O singura atitudine este valabila: o viata inalta crestina de necontenita rugaciune. Adica sa faci sa fie curat-orice fapta, orice gind sau vorba, orice relatie, munca , odihna, totul sa fie stare de rugaciune, de comuniune cu Dumnezeu. Pacatul a fost biruit de iubire.

Fratilor iubiti, niciodata sa nu va considerati de prisos. Acolo unde sunteti, sunteti cu voia lui Dumnezeu si aveti un rost anume de implinit. Cu iubirea si cu smerenia voastra veti zidi si pe fratele vostru. Si veti culege mare fericire.

Dragostea este cea mai mare virtute. Dragostea este insasi desavirsirea. Cind dragostea, in loc sa o darui Izvorului a tot binele, lui Dumnezeu, o darui acestei lumi pamintesti, deci ii rastorni sensul,ea devine din cea mai minunata virtute, cea mai primejdioasa patima.

VALERIU GAFENCU