buna ziua

0
0

Aş avea şi eu 2 întrebări: 1.este păcat să spălăm vinerea când e însemnat cu negru în calendar? Aşa zic bătrânii, dar eu ştiam că duminica şi în zilele de sărbătoare! 2. Sunt însărcinată şi peste câteva zile o să nasc, care e obiceiul imediat după naştere? Am auzit că a 2-a zi trebuie să-mi aducă la spital cineva apă sfintiţă, iar a şaptea zi preotul să vină acasă. Îmi puteţi da mai multe informaţii vă rog?! Sunt foarte fericită că voi deveni mamă, dar am şi frică, mă tem că nu voi fi un părinte bun şi nu ştiu cum să fac să-mi educ creştineşte copilul încă de la început. Mi-ar prinde bine câteva sfaturi. Doamne ajută!

  • denisa a întrebat 12 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Scumpă soră, cele mai sincere felicitări, și, cine știe, poate că, întârziind noi cu răspunsul nostru Dvs. deja ați și născut! Eu zic, Dumnezeu să vă ajute și să vă întărească să fiți o adevărată mamă pentru copilul Dvs., care se va îngriji nu doar de bunăstarea materială, ci mai ales de cea spirituală a copilașului său. Deci, să revenim la întrebările noastre. La prima întrebare, vă răspund că vinerea și sâmbăta se spală, doar dacă nu cad sărbători cu ținere. Nu se spală, după cum foarte corect ați afirmat, în zilele de duminică și în zilele de sărbători cu ținere! Ce trebuie de făcut după naștere. În primul rând, trebuie de făcut, după cum destul de bine ați precizat apa: cu această apă, se stropește camera, unde va sta copilașul, se toarnă în scăldătoarea copilașului și o bea mama, spre tămăduirea trupului ei după naștere, câte trei guriție, ca și cum ai bea agheazmă, până când se termină sticluța. Într-adevăr, dacă este posibil este bine ca să fie chemat preotul la 8 zile, când se dă și numele copilașului dar se mai citesc și rugăciunile de întărire pentru mamă, ca Dumnezeu să o tămăduiască cât mai repede. Dacă însă preotul nu poate fi chemat, atunci el este rugat să citească aceste rugăciuni la Biserică!

În rest, scumpă soră, educarea copilașului Dvs. va fi probabil, opera vieții Dvs. De va moșteni raiul sau iadul, totul depinde de Dvs! Pentru că, părinții sunt cei care seamănă în sufletul copilului. De ve-ți semăna virtuți, Viața ve-ți moșteni. De ve-ți semăna păcatul, sau acesta zi de zi va fi văzut de copilașul Dvs. în familie, acest viitor îl va avea! Rămâne pe seama Dvs. Nu vă va fi ușor, dar, sunt sigur ve-ți reuși! La sfârșit, îl voi cita și pe Sf. Vasile cel Mare: Decât să nașteți copii și să nu-i învățați adevărul de credință, mai bine să nu-i nașteți deloc, pentru că-i nașteți pentru focul iadului! Cât de adevărate rămân aceste cuvinte… Dacă un om nu va fi învățat de mic să zică Tatăl nostru, să se împărtășească, să meargă la Biserică, când va crește mare el va fi fără de Hristos, ori necunoscându-L pe Dumnezeu, el la sigur nu va reuși să ajungă în rai! Doamne, ajută-ne și ne întărește!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.