Zi de nastere

0
0

Sărut mâna, părinte. Am şi eu o întrebare, dacă este păcat să sărbătoreşti ziua de naştere mai înainte (cu 2 zile)? Ziua mea e pe 12 iunie (împlinesc 20 ani) şi aş vrea să o sărbătoresc pe 10, pentru că de pe 11 se începe postul. Părinte, iertaţi-mi neştirea, însă mulţi spun că nu e bine, dar eu nu vreau să mă veselesc şi să greşesc în post, ce pot să fac?

  • Daniela a întrebat 12 ani ago
  • last edited 3 săptămâni ago
  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. Da nu v-a spus nimeni că nu ar fi nici o problemă dacă nu veți face ziua de naștere? Sau puteți chiar să faceți ziua creștinește: să rugați biserica să se roage pentru voi. Biserica nu rânduiește nimic cu privire la acest eveniment. E simplu o dată care e ca orice altă dată. În rest nu e nici o problemă.

Dumnezeule Preasfinte, cum voi putea a-Ți mulțumi cu vrednicie pentru viața ce mi-ai dat? Tu m-ai scos din întunericul neființei și viața mea este un dar al bunătății Tale. Tu, care m-ai păzit până acum, mă sprijinește în necazuri și întâmpină trebuințele mele. Tu ești cela ce priveghezi asupra mea, îndreptezi pașii mei în calea binelui și mă aperi de ispite. Când mă rătăcesc, Tu mă întorci în calea poruncilor Tale; când mă poticnesc, Tu mă sprijinești; când cad, Tu mă ridici și când păcătuiesc, Tu mă întorci și-mi deschizi părinteștile Tale brațe. O, cât de multe sunt îndatoririle mele către Tine, pentru că mi-ai dat viață și mi-ai dat în toate zilele semne despre părinteasca Ta bunătate și îngrijire. Plin dar de vie recunoștință, Ție îți închin toate zilele vieții mele și mai ales această zi de sărbătoare pentru mine, și mă rog cu umilință ca bunătatea Ta să nu mă părăsească în tot timpul vieții mele și înțelepciunea Ta să mă povățuiască totdeauna în calea binelui și fericirii, pentru rugăciunile și mijlocirile Sfântului (al cărui nume îl porți) și ale Preacuratei Maicii Tale. Amin.

Iar de la noi un simplu, sincer și călduros: La mulți ani.

P.S. Bine că am reușit să răspundem înainte, sper că veți citi.

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.