Serviciu

0
0

Am citit mai jos că la serviciu trebuie să faci ascultare… Eu am lucrat la bancă. Nu am cuvinte să exprim ce lucru stresant este, pe lîngă hărţuiala în colectiv şefii mai adaogă nestimă şi chiar neomenie, dar nu cred că e cazul să intru în detalii. Am rezistat doar jumătate de an pentru că am înţeles că sufletul meu are nevoie de un lucru mai liniştit, eu acolo într-un fel nu mă simţeam în pielea mea, nu este pentru mine aşa lucru stresant. Am ajuns într-un moment aşa de întunecată la minte că nu mai ştiam ce vreau. Am plecat la alt servici unde am găsit oameni mult mai binevoitori… Dar întrebarea mea este dacă am făcut corect aşa, sau totuşi cît de greu nu mi-ar fi fost acolo trebuia să rabd căci ar fi fost smerenie din partea mea?

  • You must to post comments
0
0

Ştiţi cum, tovărăşia rea, strică obiceiul bun. Important este să ne păstrăm pacea sufletească, doar aşa rămâi în comunicare cu Domnul. Deaceea sfinţii fugeau în munţi, pentru a fi în acea neestimată singurătate, care se spune că e mai dulce ca mierea. Însă, nu toţi putem s-o facem, şi datorită faptului, măcăr să ne străduim să trăim cu pacea în suflet ca s-o împărtăşim şi altora. Să facem pace unde nu este şi să tindem la menţinerea ei. Cât despre decizia dvs de a schimba serviciul, nu văd eu o nesupunere, ci aţi dorit să ieşiţi din vârtejul ce vă mistuia şi trăgea în jos, ca să vă regăsiţi ca persoană şi să vă îngrijiţi, sper, şi de partea sufletească. De aţi făcut-o cu intenţie bună, inimă curată, fără răutate şi invidie, atunci poate a şi fost voia Domnului să ieşiţi din acea ambienţă.

Să nu uitaţi de partea sufletească, căci e ca o floare: udaţi-o cu lacrimi şi creşteţi-o la soarele ceresc ce vine de la rugăciuni şi aşa, voia Domnului mereu va rămâne peste noi!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.