...

0
0

Bună seara, Părinte. Am mai pus o întrebare săptămâna aceasta, dar nu am primit nici un răspuns. Am 18 ani şi mă întâlnesc cu un băiat de 5 ani, peste vreo jumătate de an am început a avea relaţii cu el (păcat foarte grav). Până în ziua de azi suntem împreună, ne iubim chiar dacă uneori ne mai certăm, şi chiar de la început ambii ştiam că vrem să mergem spre o relaţie serioasă, vroiam să ne căsătorim, dar cum eu încă eram prea mică de ani trebuia să aşteptăm, dar acum că am vârsta vrem ca să termin şcoala şi imediat vrem să facem rânduielile. Deci întrebarea mea era… ce pot face cu acest păcat (că am avut relaţii şi continui să le am), cum să mă corectez? Eu mai am 2 ani până termin şcoala şi ştiu că noi vom mai avea relaţii până la cununie, cum procedez, părinte, ajutaţi-mă, vă rog. Prietenul îmi spune mereu că vrea ca să fim pentru totdeauna împreună şi că vrea mai repede să ne căsătorim, eu vreau acelaşi lucru. Aş vrea să ştiu dacă putem să ne cununăm la biserică (ca să nu continuăm cu acest păcat), dar să nu ne căsătorim civil până când? Vă mulţumesc foarte mult pentru atenţie. O seara bună.

  • You must to post comments
0
0

Știți fraților, condițiile pentru iertarea păcatului, sunt următoarele: pocăința (Dvs. după cum înțeleg de ea dați dovadă), lepădarea de păcat (nu doriți să o săvârșiți) și făgăduința de a nu mai păcătui (cu atât mai mult nu doriți să dați dovadă de ea). Deci, până la urmă, reiese că trebuie să schimbați lucrurile și, aveți perfectă dreptate: trebuie să vă cununați, pentru a nu stărui în continuare la mărirea păcatului. Vă sfătui, să cercetați foarte și foarte atent sentimentele. Ele, desigur inițial sunt foarte și foarte aprinse: aveți grijă să nu se răcească odată cu trecerea timpului. De asemeni, aveți mare grijă să fie acestea și reciproce.

Iar referitor la întrebarea Dvs. trebuie neapărat să discutați cu preotul din localitate care vă va putea spune mai multe lucruri la subiect, sper eu, cunoscându-vă mai de aproape!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.