casatorie

0
0

Bună seara, părinte! Sunt plină, plină de păcate şi sunt îngrozită. Am cunoscut un băiat catolic, locuiesc cu el, îl iubesc. În martie am aflat că sunt însărcinată, am hotărât să ne căsătorim. Preotul de aici a zis că se poate face cununia în biserica ortodoxă. Nu avem nănaşi, nu găsim oameni ortodocşi prea mulţi. Vroiam în mai să ne cunnunăm, dar toate au luat o turnură negativă, inima copilaşului a încetat să bată, eu am avut un accident, sunt bine, doar financiar e cam grea situaţia… Părinte, am atâtea mustrări de conştiinţă, vreau să îmi scot copilaşii la lumină, vreau să mă pocăiesc, să mă rog Domnului să mă ierte şi să mă lumineze să mă ajute să mă cunun sau nici nu ştiu cum şi cu ce să încep. Că sunt întunecată de păcate, în noroi. Ce pot să fac să mă cunun, fără nănaşi sau să îl las pe băiatul suferind, mă iubeşte, mă respectă, a fost de accord să ne cununăm în biserica ortodoxă. Ajutaţi-mă vă rog, ce şi cum să fac?

  • You must to post comments
0
0

Păi, în primul și în primul rând, nu este lege, ca să aveți nănași de cununie. Sper că sunteți la curent cu faptul că, spre exemplu în Biserica Ortodoxă Rusă, instituția nănășiei nici nu există. Acolo, sunt martori. Așadar, nănașii nu sunt nici pe departe problema Dvs. de bază.

Problema Dvs. stă în păcatul desfrâului, care-și aduce după sine și urmările. Începeți printr-o spovedanie generală o să vă prindă foarte și foarte bine pentru a dobândi pacea și liniștea în sufletul Dvs. De asemeni, chiar aseară am avut o discuție cu cineva. Îmi povestea despre o situație similară. Cununia a fost făcută în Biserica Ortodoxă, în schimb, toți copilașii – 3 la număr au fost botezați în romano-catolicism. Soțul a insistat, iar ea, nu a depus practic nici o rezistență, lăsând copilașii departe de Hristos și de Adevăr! Fiți vă rog foarte și foarte atentă ce faceți cu viața Dvs. Căsătoria cu cei de altă credință, doriți sau nu, atrage după sine o serie de probleme! Credeți că o să le faceți față? Și, mai apoi, dacă soțul Dvs. nu va primi Ortodoxia, mai devreme sau mai târziu, cel mai probabil nu va fi în rai. Ce ziceți de o astfel de perspectivă?

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.