0
0

Părinte am și eu o întrebare. Dacă o persoană botează doi copii la interval de timp diferit, ce devin acei copii? Devin frați de cruce? Ce sunt aceia frați de cruce? Se pot căsători? Vă mulțumesc frumos. Dumnezeu să vă ajute!

  • Teodor a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 săptămâni ago
  • You must to post comments
0
0
Nu devin frați de cruce și nu există impediment pentru căsătorie între cei doi! Cel puțin personal, nu am aflat nicăieri scris de faptul că aceștia ar deveni rude de careva grad! În ceea ce privește frățiile de cruce, acestea sunt interzise în ortodoxie de Sfintele Canoane! Iată mai jos și Canoanele: 

768. – Fratia de cruce este legatura pe care o fac mai multi insi spre a se uni intre ei pana la moarte, cu scopul de a dobandi, mai ales, bunuri materiale si sociale in lupta cu semenii lor. Ei isi gusta sangele reciproc, fac juraminte paganesti, la care adauga si legaturi crestine, si daca gasesc preoti nestiutori, le smulg binecuvantarea sub diferite forme, ca niste furi de cele sfinte si vrajitori periculosi. Biserica a osandit aceasta: „Preotii nicidecum sa indrazneasca a face fratii de cruce, caci aceasta este fara de lege”.-Molitfelnic.

769. -„Vazand parintii ca se faceau multi frati pe Sfanta Evanghelie si de multe ori cu molitfele preotesti,… au taiat aceasta si au oprit-o,… ci inca, aceia cati se prind frati de cruce, pana in ziua de astazi, foarte sa se canoniseasca, iar preotul care le va citi molitvele si-i prinde (in fagaduintele lor), pe acela poruncesc sa se pedepseasca cu lipsa de preotia lui” -ILT,210

Dumnezeu să vă aibă în pază!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.