CE SĂ FAC?

0
0

PĂRINTE, SĂRUT MÂNA! Bună seara din nou. Doresc o părere, dacă se poate. Știu, că așa a rânduit DUMNEZEU, ca să învățăm a purta sarcina unul altuia, ca să ne completăm, ca să ne ajutăm, ca să ne mângâiem, ca să ne îndemnăm, să ne zidim. Câtă tărie am avut mi-am dat seama în fața necazurilor. Necazurile nu m-au făcut slabă, ci ele mi-au arătat cât de slabă sunt și de câtă credință dau dovadă. Știu, mult am greșit și poate ale mele multe greșeli trebuiau să fie suferite de alții. Vroiam ca alții să n-aibă greșeli, dar pe ale mele nu le vedeam și nu le îndreptăm. Am făcut pași mari, dar toți pe dinafară. Într-un târziu mi-am dat seama că se poate birui printr-o răbdare liniștită și o încredere în BUNUL DUMNEZEU. Mi-am dat seama că ceea ce omul nu poate îndrepta în el însuși și în alții să sufere cu răbdare până când DUMNEZEU va orândui altfel. Pe soțul meu nu odată l-am sfătuit și nu s-a îndreptat. Nu ne-am mai certat și am lăsat toată grija la TATĂL CERESC, pentru ca să fie voia Lui, căci numai El poate să întoarcă răul spre bine. M-am gândit că poate e mai bine așa și mai de folos și se cade să mă rog la bunul Dumnezeu ca să mă ajute spre a putea suferi cu blândețe ceea ce nu pot schimba. Acum mă aflu în fața unei situații la care TREBUIE SĂ IAU O DECIZIE. Mereu mi-am spus că voi răbda astfel până când DUMNEZEU VA SCHIMBA CEVA și se pare că acum DUMNEZEU îmi dă să aleg. Am ocazia să merg la un loc de muncă unde pot să stau cu băiatul meu fără să mai plătesc toate cheltuielile la stat, că nu câștigăm cât trebuia să dau. Nu intru în detalii ptr că nici nu îndrăznesc când astăzi toată lumea are probleme și neajunsuri. Care e problema? Într-adevăr, în sfârșit pot să duc o viață normală, echilibrată și mai puțin stresată fără să mai alerg până-mi pierd sufletul. Ptr mine e perfect, dar cum rămâne cu soțul? Chiar dacă suntem divorțați eu nu-l pot lăsa ca un câine, dar nici nu-mi convine o căsătorie fără dragoste, mai bine singură. Am gândit să-i las toate lucrurile mele, să aiba tot necesarul ptr a nu suferi, dar el nu lucrează și nu va putea plăti cheltuielile. Ce este de făcut? Să plec? Să rămân? DUMNEZEU vrea chiar să schimbe ceva în viața mea? Nu-mi sparg capul a cerceta gândurile lui DUMNEZEU ptr că știu că EL este drept și judecă drept, încerc doar să cuget la datoria mea, la faptele mele și la conștiința mea, dar această, șansă CRED că nu degeaba și nu întâmplător a răsărit în fața ochilor mei. IERTAȚI-MĂ DACĂ AM GREȘIT CU CEVA. (am cerut doar un sfat, e mai ușor să ceri un sfat decât să dai, nu?) Să ne încredem în BUNUL DUMNEZEU, în unitatea SA, nemărginirea și imensitatea SA, înțelepciunea și ATOTPUTERNICIA SA. AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU!

  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. Da e mai ușor să ceri un sfat decât să dai. Însă cred că e mai ușor să cauți în propriul suflet soluția decât să ceri un dai, chiar dacă știu că e mai greu să cauți și de ce să faci asta dacă se poate de văzut soluția. Noi ce să îți spunem stimată soră F. Atât știu că cel care alege viața ușoară dă de una grea. Divorțul dumneavoastră vă va depărta de la potirul mântuirii. Știu că e greu de avut o familie însă cred că e și mai greu să ordoni Domnului. Vine timpul când toate lucrurile se vor vedea pe față și se va descoperi lașitatea fiecăruia și neputința lui. Mai mult nu vă putem spune nimic. Întrebați duhovnicul. Nouă ne este cu neputință să vă spunem ceva. Pentru că nu dorim nici să vă forțăm spre ceva, nici să spunem ceva care să vă priveze mântuirea și la sigur nu veți înțelege sfatul nostru. Așa că cel mai bine alergați la duhovnic.

P.S. Stâmtă este ușa și îngustă este calea care duce la mântuire. La dumneavoastră s-a deschis o ușă largă care oferă o cameră plină de desfătări. Ce părere aveți?

Doamne dă putere să putem alege calea cea bună și bineplăcuta Ție.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.