Sectanţii

0
0

Buna ziua părinte, mă iertaţi, vreau să-mi explicaţi ce nu ştiu, spuneţi-mi vă rog despre sfinţi, de ce sunt sfinţi? Sau cum au ajuns sfinţi? (Vă spun doar parerea mea că sfânt este acela care a trăit şi a murit în chinuri iubindu-l pe Dumnezeu)… penticostalii spun că îl iubesc doar pe Dumnezeu nu şi sfinţii, că noi, ortodocşii, îi socotim pe sfinţi mai mari ca Dumnezeu. Explicaţi-mi vă rog, ce răspuns să le dau, să-i pun la punct. Vă mulţumesc.

  • You must to post comments
0
0

În primul rând, eu v-aș îndemna să nu vă mândriți, nici încercați să puneți pe nimeni la puct, dar cu sectanții nici de vorbă să nu stați, ca să nu cădeți singur în înșelarea lor, căci doar nu reușiți să vedeți toate capcanele diavolului. Nu spun ca să-i urâți, puteți de la depărtare cu oftare-n suflet să vă rugați pentru ei, dar totodată să vă păziți de momelile lor. Dacă și sfinții îi ocoleau, cu atât mai mult, noi, mirenii. Căci e foarte greu de întors pe unul ca aceștia și se face cu unii doar prin mila lui Dumnezeu. Dar sfinții au ajuns sfinți prin viața lor dusă aici pe pământ, că au lepădat totul, chiar și pe ei înșiși, au luat crucea și i-au urmat Domnului. Și nu numaidecât că toți s-au sfârșit în chinuri, mulți au avut sfârșit liniștit, dar viața le-a fost plină de încercări și lupte și au biruit toate prin marea lor dragoste față de Dumnezeu, văzându-se pe ei cei mai păcătoși. Căci așa se întâmplă: cu cât mai mult te apropii de Dumnezeu, cu atât mai mult te smerești și-ți vezi ticăloșia și invers. Noi îi iubim pe sfinți și ne închinăm lor, căci ei pururea mijlocesc pentru  noi în fața Domnului și Maicii Sale și în loc să fie mereu fericiți și să uite de cei de pe pământ, desfătându-se pururea, ei își apleacă genunchii și se roagă, plâng pentru noi, ce dragoste poate fi mai mare?! Oare unuia ca acestuia, chiar de ar fi pe pământ încă, nu te-ai duce și i te-ai închina sărutându-i picioarele și mulțumindu-i că se roagă pentru mântuirea ta?! Când vreți să intrați în esența unor lucruri, apropiați-vă de ele cu smerenie și înțelegere dreaptă, nu cu mândrie și orgoliu, trufie falsă și îngâmfare, căci astfel nu mai ajungi la adevăr.

Doamne, învrednicește-mă să te iubesc așa precum mai înainte am iubit păcatul și să-ți slujesc Ție, precum mai înainte am slujit lui satan. Cry 

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.