0
0

Bună ziua, părinte! De la o vreme mă preocupă foarte mult credința, am început să mă informez despre Dumnezeu și cu cât aflu mai multe despre El mai rău mă deprim. Se zice că, credința te face mai fericit, dar eu cu cât aflu mai multe despre ea cu atât mai mult încep să devin tristă, să intru în depresie la gândul că nu voi putea ajunge niciodată-n rai, că nu voi fi niciodată pe placul Lui și mă gândesc deseori să mă las de credință, să trăiesc în păcat consolându-mă cu ideea că oricum voi ajunge în iad. Vă rog ajutați-mă pentru că nu știu ce să mai fac să îndepărtez aceste gânduri ce vin de la diavol!

  • anonima a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Bună ziua. Nu vreau să vă zic multe, ca să ajungeți cine știe ce piscuri de virtuți creștinești etc… încercați să fiți smerită în toate și nu judecați pe nimeni și așa vă veți mântui, căci ce-i imposibil la om e posibil la Dumnezeu. Trebuie să gândiți că Dumnezeul nostru e bun și milostiv și în veac e mila Lui și să vă lăsați cuprinsă de această idee, că El a devenit Tatăl și Creatorul nostru și să ne întoarcem la El ca la un părinte drag, cu capul aplecat și spatele încovoiat de păcate și cu lacrimi în ochi să-i cerem să ne primească acasă. Mai mult nu se cere, decât o conștientizare a propriei păcătoșenii și pocăință continuă și nu trebuie să vă preocupe unde veți fi, iad sau rai, dar cu iubire și fericire în suflet să vă gândiți la Dumnezeu, ca și cum v-ați aminte pe Cel drag. Sfântul Siluan Anthonitul spunea: ”Teme-te de două gânduri și fugi de ele. Unul îți spune: nu te vei mântui, altul: ești un sfânt, căci vin de la diavol și nu sunt în ele adevăr.” Aduceți-vă aminte că și tâlharul de pe cruce a fost mântuit la ultima suflare, și multe alte exemple ale sfinților, chiar și ateielor, ori închinătorii la idoli au fost întorși la mântuire. Să știți că valoarea și numai a unui singur suflet e mare, darămi-te a atâtor oameni ce nădăjduiesc în Dumnezeu. Să nu vă fie frică, nici să lăsați diavolul să vă învingă, ci și mai mult să nădăjduiți și credeți în Dumnezeu, căci în orice ceas poți pune bun început de mântuire, ajunge numai să ai voință și dragoste față de Dumnezeu, căci acestea exclud frica și deprimarea.

Să vă întărească Domnul și Măicuța Sa și să nu mai deznădăjduiți niciodată, căci Dumnezeu vă iubește mult, ca pe un fiu și nu vrea să vă depărtați de El, dar și mai mult să vă apropiați, chiar de vă pare imposibil. Doamne ajută și miluiește!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.