0
0

Doamne ajută! Cum pot să fac să trec peste, nu mai vreau să aud de Dumnezeu și tot felul de lucruri de genul acesta. Sunt supărată pentru că m-a trecut Dumnezeu printr-un milion de lucruri și de ani de zile tot mă gandesc că o să fie mai bine și în fiecare zi e mai greu. Trebuie prin credință să devin puternică, să mă folosesc de ea, de rugăciune și de Cuvântul Domnului pentru a-mi făuri o sabie duhovnicească. Dar nu știu cum să contraatac deznădejdea prin credință când totul în jur e opusul și e numai umilință și bătaie de joc (inclusiv de la preotul la care mă spovedesc) și nu suport când văd oameni care nu au suferit pentru a afla adevărul pentru a deveni ortodocși au tot și în plus Domnul le dă, iar mie îmi ia. Numai are ce să-mi mai ia decât asta. Asta e tot ce mi-a mai rămas și ce e trist e că e o lupta în mine între a mă mai ruga și ignora total existența lui Dumnezeu. Să vă lumineze Dumenzeu mințile cu un răspuns și pentru mine.

  • You must to post comments
0
0
În urma hotărârii de către întreaga administrație am decis să împlimi dorința uneia dintre corectoarele acestui site de a răspunde la aceste frământări. Așa că azi pentru prima dată va da un răspuns un simplu om.

Scumpă soră, nu vreau să te sfătuiesc pentru că nu am cunoștințele necesare, primește cuvintele mele ca de la cea mai mică prietenă a ta care a trecut prin aceleași stări. Lupta cu deznădejdea e mereu grea, renunți să crezi că va fi bine de fapt renunți la lupta în sine și nimic bun nu urmează. De când m-am întors la Hristos au început cele mari greutăți și încercări, ia timp până să înveți să nu te revolți, dar nu a zis nimeni că viața duhovnicească e comodă, Mântuitorul ne-a avertizat ca în lume vom avea necazuri. Sunt mulți care au încercări peste încercări și în loc să înțeleagă, să-și îndrepte viața mai mult se supără pe Dumnezeu și îndepărtându-se de harul Său trăiesc în iad încă de pe pământ, mor nepocăiți. Dumnezeu ne iubește și tot ce îngăduie e pentru a ne încerca dragostea și credința și mai ales răbdarea. Tu știi deja ce trebuie să faci, doar că ești puțin supărată, dar stările astea trec, dacă accepți și trăiești și tristețea de acum cu Dumnezeu și pentru Dumnezeu, o să-ți pară mai ușor, iar rugăciunea e așa de importantă, s-ar putea să fie mai importantă o rugăciune când ne e greu să ne motivăm și pare o corvoadă decât o rugăciune cu lacrimi. Totul probează dragostea noastră pentru Domnul. Iar despre duhovnic ar fi bine să mai cauți dacă vezi că nu te odihnesc povețele sființiei sale, roagă-te să găsești părintele potrivit pentru sufletul tău care să te înțeleagă și pe care să-l iubești, ai să vezi că te vei liniști mult când vei fi sub ascultarea unui așa părinte, o să simți ca te ține de mână când ți-e greu și poartă povara cu tine.

Să te ajute Dumnezeu!

Cu fiască supunere
Georgiana
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.