Luarea păcatelor

0
0

Îmi pare rău dacă întrebare mea va suna prostește, sau dacă sunt prea orb să văd răspunsul la întrebarea aceasta:  Este posibil ca un om să ia asupra lui păcatele altor oameni, pe propria răspundere și după propria voință, și să răspundă omul acela pentru păcatele luate, cu voința lui, de la persoanele respective? Nu este posibil nici măcar dacă omul acela iubește persoanele respective atât de mult, încât și-ar sacrifica și viața pentru ei, chiar dacă nu-i sunt familie sau rude? Să nu mă înțelegeți greșit, nu vreau să jignesc amintirea faptelor și sacrificiului săvârșite de Iisus Hristos, pentru noi, păcătoșii. Eu vreau doar să duc o luptă, pentru apărarea persoanelor respective în fața oricarui diavol ce acționează prin oameni de pe acest pământ, care le fac rău persoanelor respective, doar pentru a obține profituri de pe urma lor, pentru a obține profit și din bolile lor, și din fericirea lor, chiar și din moartea lor. Din fericire, îi pot apăra în acest fel, fără știrea lor, pentru că n-ar înțelege și pentru că mai ales nu-și cunosc adevărații vrăjmași. Prin puterea cuvântului, mă îndoiesc că voi reuși să fac ceva, căci mulți sunt ignoranți și neștiutori, nu cunosc ceea ce îi distruge și ceea ce îi salvează, nu sunt nici măcar interesați să afle despre lucrurile dăunătoare lor. Iar biserica, nu-i atrage pe cei mai multi dintre ei. Își fac de râs strămoșii, care le-au lăsat pământurile lor, prin faptul că lasă străinii să le cumpere, și nu luptă împotriva tuturor celor ce vor să le facă rău indirect, lasă străinii să-i conducă, etc. Aș putea vorbi mult despre acele persoane, multe la număr, dar mă depărtez de întrebare. Vă mulțumesc pentru faptul că acordați atenție acestei întrebări!

  • Cristian a întrebat 13 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Bună ziua. Ca să iei păcatele altora, mai întâi trebuie să te întrebi: dar sunt în stare să le duc?! Căci mulți oameni care au păcătuit, cer în rugăciune să-i pedepsească Dumnezeu. Sfântul Siluan însă ne învață: ”Nu cereți de la Dumnezeu pedeapsă, căci de va veni și pedeapsa și n-o veți suporta, nu veți fi în stare să-i mulțumiți. Cereți-I lui Dumnezeu să vă miluiască și să vă dea răbdare să îndurați cele ce vă vin în viață. Aceasta e mai bine decât oricare jertfă, căci doar sufletele întărite mult duhovnicește pot să ceară sarcini grele de la Dumnezeu, când se cunosc pe sine și știu că le vor îndura!” Eu vă îndrumez să cercetați cu ce dorință și râvnă doriți să faceți aceste sacrificii și de nu au în ele o oarecare mândrie ori egoism. Și din punct de vedere omenesc cred că e imposibil de făcut acestea, de nu ați ajuns desăvârșirea sfinților.

Eu vă îndemn la smerenie și multă rugăciune pentru acele persoane, căci aceasta e mai presus ca jertfa și poate mult în fața lui Dumnezeu!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.