Ce sfat îmi daţi?

0
0

Hristos a Înviat, Părinte! Ajutaţi-mă, părinte, pâna acum am avut grijă de nepoţelul meu, m-am ataşat foarte tare de el, dar cu câteva zile soţul meu mi-a găsit o ofertă de lucru, am fost acolo şi i-am spus soţului că nu prea vreau, că este riscant pentru mine, dar el îmi spunea: dar ce ai de gând? Să dădăceşti toată viaţa?… Şi aşa mai departe, reproşuri şi reproşuri. Şi până la urmă am acceptat cu greu acest lucru. De ce mă simt vinovată faţă de sora mea, de ce-mi vine să plâng de atâta ori când ea-mi spune că iaca n-am cu cine lăsa băiatul, c-o să-l dau la o ţară. De ce simt că şi cum mă trădează? De ce simt că nu vreau că nepoţelul meu să stea la ţară sau la verişoara, sau o dădacă străină? Poate că Dumnezeu mă pune la încercare, oare ce decizie voi lua??? Oare am luat corect decizia de a lucra la serviciu, sau poate era mai bine să am grijă de nepot? Apropo, am visat zilele astea, că eu cu sora mea eram într-o cameră albă, stăteam amândouă-n pat, dar eu m-am sculat din pat şi am ieşit din cameră. După un timp oarecare, m-am întors în cameră, şi sora mea mi-a spus: „De ce m-ai lăsat singură cu copilul-n cameră?” Şi atunci eu personal eram conştient că atunci într-adevăr nu mai aveam grijă de nepot, ci lucrăm deja cel oferit de către soţ. Şi apoi m-am sculat brusc, şi am început să plâng. Oare să fie adevărat, că nu trebuia să las singură pe sora mea, şi să am grijă de băieţel în continuare?

  • Angelina a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Stimată soră Angelina, Cu adevărat a înviat mai înainte de toate. Și un lucru vă spun. Pe primul plan soțul. Și menținerea familiei. Iar pe soră să o ajuți în măsura timpului disponibil după ce îți faci datoria în familie. Iar sora trebuie să înțeleagă că odată ce aveți familie aveți și responsabilități. Ea are copil, atunci ea să-l crească. Încearcă să înțelegi că acum pentru tine este familia ta cel mai important și apoi ceilalți. Foarte puțini înțeleg acest lucru și este cel mai dureros că ajunge să se divorțeze pentru că nu înțeleg care este importanța și rolul întro familie și se păstrează legătura de rudenie pe prim plan. Stimați frați și scumpe surori, iadul ne paște dacă vom pune pe prim plan sângele decât legătura sufletească. Dumnezeu a spus clar: Cine iubește altceva mai mult decât pe El, la sigur nu va ajunge în Împărăția Cerurilor. De aceea vă îndemn să vă lăsați de visurile și de respectul rudeniei și să încercați să luptați mai mult pentru propria voastră familie. Iar sora să încerce să înțeleagă că dumneavoastră aveți familie și ea să aibă grijă de propriul copil. Fiecare mamă să-și îngrijească singură copilul și să nu se mai plângă pentru micile greutăți.

Iar în cele din urmă vă spun să vă întăriți și în credință și să încercați să studiați pentru a vedea care vă este rolul în familie și ce trebuie să faceți pentru a avea o familie fericită.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.