P.S. Marcu va fi temporar Preşedinte al Departamentului Relaţii Externe a Bisericii Ortodoxe Ruse

Funcţia de Preşedinte al Departamentului Relaţii Externe temporar va fi ocupat de Episcopul Marc. Colaboratorii Departamentului au fost anunţaţi despre această decizie de către Prea Fericitul Patriarh Chiril, care a organizat o întâlnire cu foştii colaboratori.
În ultimii ani, P.S. Marcu a ocupat funcţia de adjunct al acestui Departament.
Pe parcursul întâlnirii, Sanctitatea Sa, lea adus aminte despre faptul că în cele mai importante momente din istoria statului rus, Departamentul a ocupat un loc crucial în ceea ce priveşte întărirea relaţiilor şi a autorităţii Bisericii, în special după trecerea de la regimul ateist.
Noi am fost primii care am rupt blocada informaţională în care sa aflat Biserica până în anii 90, afirmă primul ierarh. De asemeni, Prea Fericitul Patriarh a menţionat faptul că Biserica Ortodoxă a fost printre primele care şi-a creat un site. Şi nu doar în Rusia ci şi în întreaga lume, chiar şi mai înainte de Vatican. Extrem de important a fost rolul Departamentului şi la crearea unei baze legislative, la crearea unor relaţii normale între Stat şi Biserică. Biserica a participat activ la aprobarea legii cultelor, care este adoptată astăzi în Statul Rus. Primii am avut de ne ciocnit cu sectanţii care au năvălit asupra poporului, din motive istorice needucat în spirit creştin, dar ortodocşi până în adâncul sufletului. De asemeni Departamentul în toţi aceşti ani a participat la elaborarea „Bazele Concepţiei Sociale a Bisericii Ortodoxe Ruse”, „Bazele Educaţiei Bisericii Ortodoxe Ruse despre libertatea, drepturile şi rolul omului”, etc.
Vorbind despre perspectivele Departamentului Relaţii Externe a Bisericii Ortodoxe Ruse, primul ierarh şi-a expus speranţa că eficacitatea lucrului nu va scădea deloc şi Departamentul va continua să-şi ducă misiunea cu aceeaşi ardoare cu care a dus-o în ultimii 60 de ani.
Amintim că în ultimii 20 de ani, funcţia de Preşedinte al Departamentului a fost ocupată de actualul Patriarh Chiril, rolul său nefiind pus la îndoială în edificarea noilor relaţii cu Bisericile Ortodoxe şi cu Statul.
„Интерфакс-Религия”.

накидка TriumphLexusкупить модуль памяти