O măicuţă poloneză despre Papa Ioan Paul al-II-lea: «Se biciuia singur»
Papa Ioan Paul al II-lea s-a stins din viaţă pe 2 aprilie 2005Tobiana Sobodka, o călugăriţă poloneză, a făcut recent o mărturie incredibilă cu privire la o ipostază în care l-a surprins de mai multe ori pe Papa Ioan Paul al II-lea. Suveranul Pontif se biciuia de multe ori singur, pe când se afla în vacanţele sale, la castelul Gandolfo, de lângă Roma, Italia. Tobiana a fost una dintre măicuţele care se ocupau de buna găzduire a Sfântului Părinte, la castel.
„Nu de puţine ori se supunea singur la penitenţe corporale, dar mai ales se autoflagela înainte de a hirotonisi preoţi sau episcopi. Se biciuia singur”, a povestit maica Tobiana, ale cărei mărturii au fost confirmate şi de episcopi. Afirmaţiile femeii vin pe fondul reuniunii ce va avea loc luna viitoare, la Roma, unde cardinalii şi episcopii însărcinaţi să dea un verdict în cazul beatificării fostului Suveran Pontif, decedat în anul 2005, vor audia martori care susţin că Papa Ioan Paul al II-lea a înfăptuit miracole în prezenţa lor.
Mai mult, măicuţa Tobiana a povesti cum Sfântul Părinte se cufunda în rugăciune ore în şir, de multe ori părând, parcă, a dialoga cu Dumnezeu. „Se ruga cu orele pentru orice om care-şi pierdea viaţa, cunoscut sau nu, pentru alinarea suferinţei tuturor, pentru stoparea războaielor, pentru orice”, a mai povestit Tobiana.
www.libertatea.ro