Educație controversată: pot să facă adolescenții sex acasă?

O nouă tendință produce îngrijorare în Statele Unite. Tot mai mulți părinți permit copiilor lor adolescenți să aibă relații sexuale, condiționându-i însă ca acestea să aibă loc la ei în casă.

Foto: visualphotos.comUn reportaj ABC News prezintă opiniile mai multor părinți care consideră că a le permite adolescenților să întrețină relații sexuale la ei acasă au mai multe avantaje. „Aș prefera să o facă aici, decât în altă parte,” a declarat Patty Skudlarek, mama unui tânăr de 18 ani. Femeia spune că propriul cămin este „un mediu mai sigur, mai curat mai familiar decât un motel, o mașină sau un parc…”

Ca și Skudlarek, și alți părinți au adoptat atitudinea de tipul „dacă tot e să se întâmple, măcar să se întâmple acasă.” Mai numeroși sunt însă cei care nu sunt de acord și spun că părinții ar trebui să fie capabili să asigure respectarea unor limite și explice adolescenților că nu sunt pregătiți pentru sex.

Mai mulți tineri intervievați pentru reportaj au susținut că ideea li se pare ciudată și că nu ar face sex acasă nici dacă le-ar da voie părinții.

Dacă unii părinți sunt mai permisivi cu proprii copii, cum rămâne cu copiii altora, întreabă reporterul ABC. Permisivitatea în ceea ce privește propriul copil afectează și partenerul acestuia, a cărui siguranță ar trebui, în egală măsură protejată.

www.semneletimpului.ro