SUA: Aproape 50% dintre americani sunt pro creaționism

Pentru a dovedi încă o dată că americanii nu sunt interesati de doctrina ştiinţifică pro evoluționistă, conform ultimului sondaj de opinie, 46% dintre adulţi spun că ei cred că: „Dumnezeu a creat fiinţa umană de-a lungul a 10.000 de ani” – acesta fiind cel mai mare procentaj pentru acest sondaj din anul 2006 şi cel de-al doilea ca mărime, când în anul 1982 a fost pentru prima oară discutată această problemă, a raportat Baptist Press – citat de către Christian Telegraph.
În fiecare an, pe baza unui sondaj de opinie, americanilor li se cere opinia în ceea ce privește evoluția ființei umane. În acest an, 46% dintre ei cred că: „Dumnezeu a creat ființa umană la un moment dat, într-un mod asemănător cu cea de azi, pe parcursul a aproximativ 10.000 de ani” – același procentaj ca în 2006. În anii 1993 și 1999 procentajul era de 47%. Când prima oară s-a pus în discuție această problemă, procentajul era de 47%.
În urma unui alt scrutin făcut în acest an, 32% dintre americani cred în forma de evoluție teistă, susținând faptul că omul a evoluat pe parcursul a peste un milion de ani de la cele mai primitive forme de viaţă, dar Dumnezeu a condus acest proces. Alți 15% pledează pentru evoluția ființei umane și refuză să creadă că Dumnezeu este autorul creației.
„În ciuda multor schimbări petrecute în societatea şi cultura americană de-a lungul ultimilor 30 de ani, incluzând și noile descoperiri făcute în ştiinţa biologică și socială, în fond nu a existat nicio schimbare majoră în viziunea americanilor în ceea ce privește originea speciei umane din anul 1982″, a reportat Gallu Frank Newport într-o analiză.
„Mai pe larg”, a adăugat Newport, „în zilele noastre cam 78% dintre americani cred că Dumnezeu a avut într-o oarecare măsură o contribuție în dezvoltarea ființei umane, procentajul fiind puțin mai mic decât al celor care au susținut acest punct de vedere acum 30 de ani. Cu toate acestea, nu se poate vorbi încă despre o mișcare substanțială în ceea ce privește originile ființei umane.”
Sondajul de opinie cu privire la originea speciei umane a fost realizat în perioada 10-13 mai a anului 2012, cu mai bine de 1012 adulți.
Citeşte mai mult pe: SUA: Aproape 50% dintre americani sunt pro creaționism

Stiri Crestine.ro