Departamentul Sinodal pentru caritate desfașoară un curs de webinare pentru protecția maternitații.
Pe data de 14 martie, începe un curs on-line de la distanță pentru protecția maternitații și consultare preavort, organizat de către departamentul Sinodal pentru caritatea bisericeascăși slujirea socială. Cursul de webinare va fi util asistenților sociali parohiali, mirenilor, coordinatorilor eparhiali și coordonatorilor departamentelor pentru protecția maternitații din cadrul organizatiilor obștești și bisericești.

În cadrul cursurilor se vor verifica controlul centrelor de protecție a maternității, sălilor de consultație ale mamelor însărcinate, se vor răspunde  telefonic cazurilor complicate cu consultații amănunte în vederea rezolvării problemelor dificile și suportului moral al mamelor și familiilor lor. ”Scopul principal al acestui concurs este de a învăța pe ascultatori ca să organizeze astfel lucrul, mulțumită căruia în societate se vor schimba relațiile în familie, a maternității, paternității și spre înțelegerea sfințeniei fiecărei vieți concepute – cea a fătului.” , spune directorul centrului ”Viața”, din Odessa, membru comisiei patriarhale pe întrebările familiei, autorul acestui curs: ”Apărarea maternității” – Nadejda Climenko.

Avortul e o mare tragedie a oricarei familii, deoarece cu copilul moare și iubirea jertfei, datorită cărora familiile noastre se destramă. Însă toate acestea se pot schimba fiind alături de femei in aceste clipe ale vieții lor. Prima lecție începe pe 14 martie la ora 11 și vor dura câteva luni în fiece zi cîte 2-2,5 ore. Informații mai multe puteți afla aici.

Notă: Acum în Rusia activează 14 biserici cu adăposturi pentru femeile însărcinate si cele cu copii. Mai mult de 50 de eparhii lucrează cu centrele de protecție a mamei și copilului. În eparhii lucrează peste 30 de gradinițe pentru acești copii, în 10 eparhi se citesc pomelnice pentru mame, si-n alte 25 se activează activ întru ajutorarea și susținerea maternității. 

traducere www.ortodoxia.md

site sursa Диакония.ru/Патриархия.ru