INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mic
  • 1 morcov
  • 1ardei
  • 200 gr năut fiert
  • 1 ceapă
  • 2 lingurițe ghimbir tăiat mărunt
  • 1 linguriță muștar cu boabe
  • 1/2 lingurițe semințe chimen
  • 1 lingură sos de soia
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 100 ml apă sau fond de legume (supă )
  • 2 linguri ulei
  • semințe de floarea soarelui

Porții: 4

Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE

Eu am folosit năut fiert acasă, dar se poate folosi năut din conservă. Dacă doriți să fierbeți năutul, acesta trebuie pus în apă pentru 12 ore apoi spălat ușor și pus la fiert în apă cu sare și frunze de dafin.

Dovlecelul l-am taiat cu curatatorul de legume in fasii lungi, dar se poate taia cubulete si va fi la fel de bun .

Curățăm și tăiem legumele sub forma si de marimea dorită.

Într-un wok punem uleiul la încins și în el ghimbirul tăiat cît mai mic și semințele de chimen. Lasăm să se călească cam 2 minute. Adăugăm ceapa și mai lasăm 1 minut. Punem pasta de roșii, mustarul boabe și sosul de soia. Cînd dă în clocot punem fondul de legume sau apa și morcovii. Dacă doriți morcovi facuți bine atunci trebuie fie să-I taiați mai mărunt fie să ii lasați mai mult. Eu i-am lăsat cam 5 minute.

Punem dovlecelul și ardeiul și lăsăm să se înmoaie puțin. Cînd considerați că legumele sunt făcute așa cum doriți (atentie dacă doriți să fie făcute bine atunci puneți un capac sau adăugați mai multă apă) adăugăm năutul. Acesta va absorbi și el din sosul rezultat acolo. Condimentăm după gust și servim cu semințe de floarea soarelul presărate deasupra si cu pîine prăjită.

Sursa: www.bucataras.ro