Pentru Sanatate

0
0

Bună ziua, Parinte. Vin şi eu cu o problemă la care sper să mă ajutaţi – sunt născut în ziua în care se sărbătoreşte Sf.Vasile şi port acest nume fiindcă am venit cu el de sus. Problema mea este că de mic copil nu ştiu ce-i aceasta sănătatea, nu mai pot scăpa de boli, dau una peste alta, deja nu mai pot să ţin piept acestora, am multe planuri pe viitor, vreau şi eu să fiu sănătos, să pot munci, să-mi pot ajuta aproapele şi pe viitor să pot forma o familie. Nu fumez, nu beau şi ceea ce mă doare este că nu pot face sport, care îmi place. Mulţi spun că cei ce sunt născuţi în zilele când sunt sărbătoriţi sfinţii şi-i poartă numele le merge bine, eu însă nu pot scăpa de bolile care dau peste mine din primele mele zile. Ce pot fi acestea: ispite, blesteme, pedepse, păcatele strămoşilor – şi de ce eu ar trebui să răsplatesc păcatele altora, să-mi trăiesc viaţa în chin pentru cineva care nu s-a gândit la ce face. Cum să lupt? Ce să fac părinte, şi cum să fac? Ce rugăciuni să mai citesc? Am auzit că e bine să dai slujbe la 7 biserici sau mănăstiri şi 7 fântâni – cum se face asta? Şi ce sunt aceste 7 fântâni dacă am înţeles eu corect ? Sau poate ştiţi altă ieşire din situaţie cu care mă puteţi ajuta, vă rog luminaţi-mă. Vă mulţumesc anticipat pentru răspuns.

  • Vasile a întrebat 12 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Eu îmi dau seama că nu e deloc ușor frate să ai dureri și suferințe în trupul tău… Conștientizez acest lucru, dar în același timp, frate chiar Sfântul al cărui nume îl porți a fost foarte bolnăvicios de fire, dar Mare și nu ca înălțime ci ca lucrare. A trăit nici măcar 50 de ani, dar a lăsat o operă pe care mii de oameni la un loc nu au lăsat-o Bisericii. S-au, chiar Apostolul Pavel, vorbește despre faptul că are în corpul său o durere, un ghimpe al satanei, cum îl numește Apostolul și pentru care nu de puține ori s-a rugat Domnului să fie izbăvit, dar Dumnezeu ia răspuns că e mai bine așa…

Deci, boala, suferința frate, nu totdeauna este doar și doar o pedeapsă din partea lui Dumnezeu. Ea, este și o binecuvântare, pentru cei care cu smerenie o suportă. Mai apoi, după cum v-am arătat și la sfinții citați mai sus, boala nu ia deranjat să fie buni lucrători în via Domnului. Nici pe tine frate nu trebuie să te deranjeze. Te rog mult, să te rogi Domnului așa cum o făceau și Sfinți Părinți: ”Doamne, înmulțește-mi ispitele, dar înmulțește-mi și răbdarea”. Dacă e să parafrazăm, am zice: ”Doamne, mi-ai dat boala, dă-mi și răbdare și smerenie, lipsește-mă de mândrie pentru că o suport”! Frate, de o ve-i duce cu răbdare, negreșit îți ve-i primi cununa de la Domnul!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.