Misionarii Eparhiilor de Perm şi Ecaterinburg au organizat activităţi comune, în urma cărora au primit Botezul mai bine de 50 de suflete

Astfel de acţiuni au avut loc pentru prima dată, relatează pagina oficială a Eparhiei de Perm, iar acţiunea a fost posibilă datorită unificării forţelor celor două eparhii şi a tineretului din Biserică, care este membru a organizaţiei creştin-ortodoxe „Tineretul Ortodox a Pricamului”.

În cadrul acţiunilor misionare, de către slujitorii celor două Eparhii, a fost săvârşită Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în Biserica cu Hramul Sfintei Treimi, din s. Câni, în care nu s-au mai săvârşit servicii divine din anul 1937. După Sfânta Liturghie, au avut loc mai multe discuţii despre Bazele Ortodoxiei cu acele persoane care s-au declarat dornice de a primi Taina Sfântului Botez. Luând în consideraţie numărul mare al doritorilor, s-a decis săvârşirea Sfintei Taine nu în Biserică, ci la râu, ca botezul să fie săvârşit prin afundare totală. Taina a fost săvârşită de către Blagocinul Raionului, pr. Alexandru Sandâreov şi alţi slujitori.

www.pravoslavie.ru

trad. www.ortodoxia.md